Mantelzorgcafé “Zorgen voor een ander begint bij uzelf”

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Ongeveer 5 miljoen Nederlanders geven mantelzorg aan bekenden of naasten. De combinatie van werk, gezin en de zorg voor een naaste kan een flinke uitdaging zijn. Veel mantelzorgers werken uit hun hart en zien het als vanzelfsprekend om te zorgen voor een naaste. Desondanks kunnen mantelzorgers de zorg voor familie of vrienden als zwaar ervaren.

Daarom organiseert MVT (mantelzorg en vrijwillige thuishulp Rheden en Rozendaal) mantelzorgcafés, bijeenkomsten van en voor mantelzorgers. Even los zijn van de zorg, in een ontspannen sfeer andere mantelzorgers ontmoeten.

In het mantelzorgcafé kunt u ervaringen en emoties delen, maar u kunt ook informatie krijgen die van belang kan zijn bij uw taak als mantelzorger.

Om te voorkomen dat u als mantelzorger overbelast raakt is het belangrijk om goed voor uzelf te (blijven) zorgen. Daarom is deze keer het thema: “Zorgen voor een ander begint bij uzelf”. Een medewerkster van ProPersonaPreventie geeft informatie over en leert u vaardigheden om anders met situaties om te gaan om uw eigen stress te verminderen. Wat heeft u nodig om uzelf staande te houden .

U bent hiervoor welkom op maandag 26 september om 13.30 uur in het Bezoekerscentrum Veluwezoom, Heuvenseweg 5 in Rheden.

Na het thema sluiten de deelnemers het mantelzorgcafé af met een drankje en hapje waarna om 16.30 uur de bijeenkomst wordt gesloten. Deelname is gratis.

Heeft u na deze bijeenkomst meer behoefte aan tips en ondersteuning dan kunt u zich na het mantelzorgcafé aanmelden voor de cursus met hetzelfde thema: “Zorgen voor een ander begint bij uzelf”. Deze cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten in oktober en november 2022 en wordt ook verzorgd door ProPersonaConnect i.s.m. MVT.

Aanmelden voor het mantelzorgcafé kan telefonisch op werkdagen tussen 09.30-11.30 uur (026-3707070) of via e-mail [email protected]. Voor meer informatie kunt u kijken op www.mvtrheden.nl. Is de opvang voor de thuissituatie of het vervoer een probleem laat dit dan weten bij uw aanmelding.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen