Wonen in de achtertuin op Rozendaal

Microwoning in Gouda
Microwoning in Gouda
Foto: Microwoning.com

ROZENDAAL – Wonen in iemands achtertuin: sinds vorige maand kan dat, mét vergunning. Microwoning.com bouwt namelijk huizen op grond waar dat eerst niet mogelijk was. Het bedrijf onderzoekt de mogelijkheden in Rozendaal.

Initiatiefnemer Matthijs Rolleman sprak met gemeenteraadslid Loes Hupkes, fractievoorzitter Belangengemeenschap, over de mogelijkheden in Rozendaal. “Ik vind het een goed idee dat er op een stuk grond meer mensen kunnen wonen, meer dan nu. Wij zijn, zoals alle politieke partijen, met de woonvisie bezig. De mogelijkheid van meervoudig ruimtegebruik is interessant en wij kijken mee,” aldus Hupkes.

Een steentje bijdragen

Microwoning.com bouwt moderne woningen van 20 tot 40 m2 op grond waar dat eerst niet mogelijk was. “Sinds de bouw van de eerste woning in Gouda stromen de aanvragen binnen,” vertelt initiatiefnemer Matthijs Rolleman. “Die verschillen van één of twee woningen in een achtertuin tot hectares grond die gevuld kunnen worden. Veel mensen willen hun steentje bijdragen aan de wooncrisis, maar het is lastig en duur om alles zelf te regelen. Daarom regelen en financieren wij alles in ruil voor een deel van de huuropbrengst.” Met een eerste investering worden de eerste 350 microwoningen in het hele land bekostigd.

Vergunningsaanvragen
Bij zo’n 30 gemeenten zijn inmiddels de vergunningsaanvragen ingediend voor in totaal meer dan 300 microwoningen. Rolleman is optimistisch over de slagingskans: “We verwachten de komende maanden de volgende goedkeuringen te krijgen, wat zou betekenen dat niet veel later de woningen al geplaatst kunnen worden.”

In Rozendaal zoekt het bedrijf nog particulieren die een stukje grond over hebben:

“Het zou natuurlijk mooi passen bij de kleinste gemeente van het vaste land om een microwoning te kunnen plaatsen.’’

Aanmelden
Heb jij een stukje tuin of grond over en woon je in gemeente Rozendaal? Neem contact op via www.Microwoning.com

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen