Ambassadeurs voor biodiversiteit in Brummen en Rheden gezocht!

Foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland

GEMEENTE RHEDEN/BRUMMEN – Het Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui is op zoek naar ambassadeurs. Inwoners van het buitengebied kunnen via dit praktijknetwerk kennis uitwisselen over het verhogen van biodiversiteit in eigen tuin. Het netwerk zoekt in elke gemeente een ambassadeur die zich inzet voor biodiversiteit en mee wil werken aan het oprichten van een lokaal netwerk.

Voor dit netwerk zijn in dertig gemeenten in Gelderland al ambassadeurs. Zo hielden enkele ambassadeurs een inspiratieochtend op hun terrein waar veel lokale belangstelling voor was. Voor de gemeenten Brummen en Rheden is Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) nog op zoek naar ambassadeurs. Meld je aan als ambassadeur of deelnemer aan het lokale netwerk via slgelderland.nl.

Deelnemers aan het Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui zijn bewoners van het buitengebied met eigen grond die verdieping zoeken over biodiversiteit. Deze groep particulieren met iets meer dan een grote tuin – een paar hectare grond, maar geen agrarische bestemming – heeft veel potentie voor het verhogen van natuurwaarden. Deze erven vormen belangrijke stapstenen tussen bestaande natuurgebieden en zijn vaak de aantrekkelijke parels in het agrarisch landschap.

Profiel ambassadeur

Een ambassadeur heeft een divers terrein en heeft al ervaring opgedaan met natuurvriendelijk beheren. Een ambassadeur is een inwoner van het buitengebied die al langere tijd bezig is met het vergroten van de biodiversiteit. Iemand die successen kent, maar vooral ook in de praktijk heeft geleerd wat er niet werkt, want dat is vaak net zo leerzaam! De ambassadeur zet in zijn omgeving een lokaal netwerk op met ondersteuning van SLG.

Aanmelden

Vind je het leuk om anderen te inspireren, kennis uit te wisselen en je erf open te stellen? Schrijf je dan in als ambassadeur en lees meer over het project en de voorwaarden op slgelderland.nl/projecten/praktijknetwerk-biodiversiteit-voor-buitenlui

Meer informatie

Voor meer informatie over het Praktijknetwerk kun je contact opnemen met Saskia Bemer van SLG, [email protected] of 06-23387930. Het Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen