Lezing Thom Hoffman over Indië, betovering en desillusie

Foto: Bronbeek Arnhem

ARNHEM/VELP – Thom Hoffman, acteur, fotograaf én schrijver van ‘Indië, betovering en desillusie’ komt 5 februari 2023 naar Bronbeek. In de Kumpulan geeft hij een lezing over zijn boek.

Thom Hoffman beschrijft een persoonlijke zoektocht naar de waarheid achter de voormalige Nederlandse kolonie, naar het werkelijke Indië vanaf het begin van de VOC tot de onafhankelijkheid van Indonesië.

Boven het jongensbed van de 13-jarige Thom hing een Sumatraanse tijger. Onder die imposante tijgerkop droomde hij over het sepiagekleurde Nederlands-Indië, het land van zijn grootouders. Oma en opa overleden kort na elkaar. Hoe was hun leven in Indië geweest? Omdat Thom zijn lievelingsoma geen vragen meer kon stellen, ging hij op zoek naar antwoorden.

Resultaat is een geschiedenis van de kolonie onder Nederlands gezag, van de VOC tot aan de soevereiniteitsoverdracht in 1949. Een geschiedenis die ver uitstijgt boven familieverledens. Indië als decor voor betovering, mysterie en schandaal, maar ook het strijdtoneel voor opvattingen over verandering.

Praktische info
• Datum: 5 februari 2023
• Tijd: 14.30-16.00 uur, inloop vanaf 14.00 uur
• Plaats: Kumpulan, Bronbeek aan de Velperweg, Arnhem
• Toegang: € 15,- (incl. koffie/thee en spekkoek in de pauze)

Meer toelichting op: www.eenpassievoorboeken.nl/activiteiten

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen