Energiebesparing gemeente Rheden uitgebreid met witgoedregeling

Foto: Pixabay

GEMEENTE RHEDEN – De energiecoaching in de gemeente Rheden wordt tijdelijk uitgebreid met een maatregel om huishoudens met een laag inkomen nog beter te helpen met het besparen van hun energiegebruik.

Via de energiecoaches van de gemeente kunnen deze huishoudens eenmalig een tegoedbon ter waarde van maximaal 650 euro krijgen om verouderde witgoedapparatuur, zoals een koelkast of vriezer, in te ruilen voor een energie­zuinig exemplaar.

Steeds meer huishoudens met een laag inkomen komen in financiële problemen door de sterk gestegen energieprijzen. Sinds het najaar zijn daarom energiecoaches actief in gemeente Rheden die inwoners helpen met energiebesparing om zo hun energierekening te verlagen. Het vervangen van oude apparaten door nieuwe, energiezuinige apparaten bespaart veel energie en kan helpen de energierekening te verlagen. Daarvoor heeft de gemeente Rheden de tijdelijke ‘witgoedregeling’ in het leven geroepen. De witgoedregeling stelt huishoudens met een laag inkomen in staat om een energieslurpende koelkast, wasmachine, droger of vriezer te vervangen door een zuinig apparaat. Het gaat om een bedrag van maximaal 650 euro per huishouden.

Tegoedbon ter waarde van maximaal 650 euro

De witgoedregeling is een uitbreiding van de werkzaamheden van de energiecoaches. Samen met de bewoner bekijkt de energiecoach of het verouderde apparaat in aanmerking komt voor vervanging. Als dat het geval is, wordt samen met de energiecoach een aanvraag voor de witgoedregeling gedaan. De bewoner ontvangt dan een tegoedbon. Deze tegoedbon kan vervolgens worden ingewisseld bij een van de drie witgoedondernemers in de gemeente: Expert Dieren, Expert Rheden of Kranenburg Velp. De belangrijkste voorwaarde daarbij is dat naast de tegoedbon ook het oude apparaat wordt ingewisseld.

Wethouder Gea Hofstede: “Ik ben heel blij met deze witgoedregeling. Het is een mooie aanvulling op de regelingen die we al hebben voor inwoners met financiële zorgen en op het werk van de energiecoaches. De witgoedregeling is goed voor de portemonnee en voor het milieu. Ik hoop dan ook van harte dat inwoners met zorgen over hun energierekening zich aanmelden bij de energiecoaches om zo deel te nemen aan deze regeling.”

Inwoners die een energiecoach willen inschakelen, kunnen zich aanmelden via www.rheden.nl/energiecoach.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen