Mantelzorgcafé: Niet aangeboren hersenletsel (NAH), wat is het en hoe ga ik er mee om?

Foto: Attent Zorg en Behandeling

DIEREN – Op dinsdag 14 februari 2023 is het eerste Mantelzorgcafé van het nieuwe jaar bij Intermezzo aan de Harderwijkerweg 1 in Dieren. Het thema van deze bijeenkomst is: “Niet aangeboren hersenletsel (NAH), wat is het en hoe ga ik er mee om?”

Niet aangeboren hersenletsel komt veel voor. Het kan allerlei oorzaken hebben zoals o.a. een beroerte of CVA, een ongeluk, zuurstof tekort, beginnende Alzheimer, Parkinson enz. Door dit hersenletsel kunt u of uw naaste sneller moe zijn, moeite hebben met emoties of last hebben van prikkels en het overzicht kwijt zijn. Soms lijkt het of iemand door het hersenletsel een heel ander karakter heeft gekregen. Voor de naaste omgeving is dat moeilijk om mee om te gaan.

Jeike de Haan en Laska Elbers zijn werkzaam bij Professionals in NAH. Zij komen de deelnemers vertellen wat NAH precies is en hoe je daar (als naaste) het beste mee om kunt gaan. Uiteraard is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen of te praten over eigen ervaringen.

Aan het bezoeken van het mantelzorgcafé zijn geen kosten verbonden. Het mantelzorgcafé begint om 10:00 uur, de bijeenkomst eindigt om 11:30 uur. Graag vooraf aanmelden via [email protected] of tel: 026-3707070 op werkdagen tussen 9:30 uur en 11:30 uur.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met: Lidy Kelderman Tel. 026-3707070. Is er opvang thuis of vervoer nodig dan kan dit bij aanmelding worden overlegd.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen