‘Rheden op de Kaart’ komt met nieuwe website en zoekt vrijwilligers

Foto: .

“Iedereen die in aanraking komt met de website ‘Rheden op de kaart’ is enthousiast over de vele informatie die er te vinden is” zegt Martin Idema, voorzitter van de Stichting Rheden op de Kaart. “Klik je op www.rhedenopdekaart.nl, dan kom je op deze erfgoedwebsite met veel informatie, duizenden foto’s, films en kaarten.

rhedenopdekaart

Het erfgoed van de zeven dorpen van de gemeente Rheden, van de gemeente Rozendaal en van de Z.O.-Veluwezoom is er op de kaart vastgelegd. Met meer dan 2.000 locatie gegevens.

Veel meer gebruiksmogelijkheden op de pagina

De Stichting Rheden op de Kaart is onlangs gestart met de ontwikkeling van een nieuwe website met veel meer interessante gebruiksmogelijkheden. Idema: “Op de nieuwe website staat de kaart met locatie gegevens nog steeds centraal, maar het wordt veel intuïtiever, overzichtelijker en je kunt gegevens gaan combineren. Daarnaast komt er de mogelijkheid om verschillende ondergronden in de kaart te gebruiken, zoals de topografische kaart, historische topografische kaarten en de hoogtekaart. Er komt een register met alle informatie, rapporten, documenten, foto’s of video’s die met een locatie of een onderwerp verband houden.

Verder komt er ruimte voor verdiepende verhalen, thema’s en kun je als bezoeker ook je eigen verhaal toevoegen. Het wordt al met al een veel completere website, met uitbreidingsmogelijkheden.” Al een tijdje wordt er nauw samengewerkt met de gemeente Rheden, opdat de bij de gemeente aanwezige, nu nog niet inzichtelijke openbare informatie over erfgoedlocaties ook voor iedereen toegankelijk wordt.

Persoonlijke interesses vrijwilligers

‘Rheden op de Kaart’ werkt met vrijwilligers die doorgaans voor hun eigen dorp gegevens verwerken. “Er zijn extra vrijwilligers nodig voor het vullen van de website en de daaraan ten grondslag liggende database” concludeert Martin Idema. “Ik vermoed dat er onder de leden van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal, waar ook nauw mee wordt samengewerkt, zeker mensen zijn die daar veel aardigheid aan kunnen beleven. En dat geldt ook voor mensen die zich betrokken voelen bij Facebookpagina’s als ‘Je bent Velpenaar als’, ‘Je bent Dierenaar als’ enz.

Uiteraard komen wij heel graag in contact met hen! Natuurlijke maken we nieuwe vrijwilligers goed wegwijs in de mogelijkheden om hun bijdrage optimaal af te stemmen op persoonlijke interesses. Onze stichting zoekt trouwens ook nog iemand die als coördinator de werkzaamheden en werkwijze van onze vrijwilligers kan overzien en op elkaar kan afstemmen. Aanmeldingen zijn welkom op [email protected].”

Nieuwe naam
Tenslotte hoopt Martin Idema dat de vele geïnteresseerden in erfgoedinformatie over Rheden en Rozendaal later dit jaar de nieuwe website kunnen raadplegen en voeden. “Maar wel onder de nieuwe naam www.erfgoedrheden-rozendaal.nl. Tot die tijd moeten we nog even doen met het oude website www.rhedenopdekaart.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Veerhuis

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen