De sleutels van gemeente Rheden in handen van Prins Carnaval

GEMEENTE RHEDEN – Op woensdag 15 februari opende de burgemeester het carnavalsseizoen 2023 door de sleutels te overhandigen aan de vijf erkende gemeentelijke carnavalsverenigingen in de Ontmoetingskerk in Dieren.

Om 19:45 uur werden de leden van de vijf carnavalsverenigingen uit de gemeente Rheden ontvangen in de Ontmoetingskerk aan de Admiraal Helfrichlaan in Dieren met een kop koffie voordat ze de feestelijke avond begonnen.

Het programma begon om 20:00 uur met het plaatsnemen van de niet-steekdragers in de zaal, waarna om 20:11 uur het dweilorkest 94 ½ de Prinsenparen met hun gevolg van de Cv. De Heiknüüters, Cv. De Deurdauwers, Cv. De Blaospiepkes, Cv. De Narrenkap en Cv. De Nölers ‘binnenblies’.

Vervolgens gaf burgemeester Carol van Eert een welkomstwoord: “Ik ben blij jullie allemaal weer te kunnen begroeten na die vervelende coronaperiode, om weer samen te kunnen feesten en te genieten van onze vrijheid. We gaan er met zijn allen weer een mooi en groot feest van maken. Genoeg gesproken, het is tijd voor de sleuteloverdracht aan de prinsen.” Hij nodigde hen uit om naar voren te komen en de sleutel in ontvangst te nemen voor de komende carnavalsperiode.

Hierna volgden diverse carnavaleske optredens van de verenigingen, waaronder een Shantikoor, Hennie in de Overgang, Het Woord van Joost, André van Duin, Annekedote, maar ook een optreden van een Mysteryguest, B.B.B. – Burger – Bescherming – Bewaking, een nieuwe partij in Rheden die in zijn verhaal de mensen probeerde over te halen om vooral op zijn partij te stemmen.

Het officiële programma duurde tot ongeveer 21:30 uur. Tot slot was er tot 22:15 uur gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje nog met elkaar na te praten. De avond was mede georganiseerd door het Overleg Erkende Carnavalsverenigingen Gemeente Rheden.

Het was een bijzonder geslaagde avond! Wij wensen alle carnavalisten de komende dagen heel veel plezier! Alaaf!

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen