Cursus Wilde Planten bij KNNV Arnhem vanaf 29 maart 2023

Foto: Wil Wamelink

REGIO – Heeft u zich ook wel eens afgevraagd wat de naam van de plant is, die u tijdens uw wandeling ziet staan? Verschillende apps kunnen u daarbij helpen, maar als je wilt weten op welke details je moet letten is een cursus een goede basis.

KNNV Arnhem organiseert al ruim 40 jaar een determinatie cursus. Hier leert u, met behulp van een flora, zelf de naam van wilde planten vinden. Elke les is er veel plantenmateriaal aanwezig om te oefenen in het determineren.  Daarnaast komen ook andere onderwerpen aan bod zoals: de bouw van planten, de voortplanting, de relatie met insecten en de systematiek.

De cursus

De cursus wordt gegeven op 9 woensdagavonden van 19.30 tot 22.00 uur in de periode 29 maart – 7 juni. Daarnaast zijn er 3 excursies op de zaterdagmorgen op 15 april, 13 mei en 3 juni op plekken met een voor Nederland bijzonder rijke flora. De cursus vindt plaats in het Arentheem College, Thomas a Kempislaan 25, 6822 LR Arnhem. De cursusprijs is € 60,00 voor IVN of KNNV-leden en € 65,00 voor niet-leden. Bij deze prijs is een uitgebreide syllabus inbegrepen.

Wat heb je nodig

Als flora gebruiken de deelnemers de 13e druk van de KNNV-uitgave: “Veldgids Nederlandse Flora” van Henk Eggelte, kosten € 45,-. Verder zijn nodig een loep (vergroting 10x) en een spits pincet. De Flora, loep en pincet kunnen via de cursus worden besteld. Naast de genoemde cursusdata in Arnhem krijg je gratis toegang tot de online Basiscursus Flora van stichting FLORON.

Inlichtingen en aanmeldingen kan via: [email protected], voor meer informatie kunt u kijken op: https://arnhem.knnv.nl/

Over de KNNV

KNNV Arnhem is een lokale afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV). Het is een non-profitorganisatie die zich richt op de studie en het behoud van de natuur en biodiversiteit. De Arnhemse afdeling organiseert verschillende activiteiten, zoals excursies, lezingen en cursussen over onderwerpen die te maken hebben met natuur, ecologie en duurzaamheid. Ze nemen ook deel aan natuurbeschermingsprojecten en werken samen met andere organisaties om milieubewustzijn en -bescherming te bevorderen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen