Gea Hofstede onthult gerestaureerde klok in Rhederhof

RHEDEN – Op vrijdag 17 maart 2023 onthulde wethouder Gea Hofstede samen met Dick Jurriëns de gerestaureerde klok in de hal van verzorgingshuis Rhederhof, gelegen aan de Worth Rhedenseweg 45 in Rheden, in het bijzijn van vele bewoners.

Gea Hofstede opende de bijeenkomst rond 10.00 uur en sprak haar blijdschap uit over de grote opkomst van belangstellende bewoners voor de onthulling van de historische klok. Deze oude klok hing vroeger aan het voormalige pand van Rhederhof. Oud-raadslid Dick Jurriëns zorgde er destijds voor dat de klok een mooie plek kreeg in de nieuwbouw van Rhederhof, waar deze op 12 mei 2010 werd onthuld door de toenmalige burgemeester Petra van Wingerden. Maar op een gegeven moment ontdekte Jurriëns dat de klok verdwenen was nadat een bewoner hem tipte dat de klok kapot was en de reparatie te duur was.

Dick Jurriëns nam het initiatief om zich opnieuw in te zetten voor de klok. Hij vond een juwelier die de klok kon repareren en wist de financiële middelen bijeen te brengen via de “Stichting beheer Rhederhof”. “Het doet mij deugd dat de klok er weer hangt. Het is tenslotte al 60 jaar historie. Je mag gerust zeggen dat ik er apetrots op ben!” aldus Jurriëns.

Na de onthulling werden de bewoners getrakteerd op koffie, thee en een feestelijk klokkentaartje op deze bijzondere dag.

Gea Hofstede onthult gerestaureerde klok in Rhederhof 17-03-2023

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen