Inwoners storen zich aan de onveilige stoepen na de aanleg van glasvezel

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – Veel inwoners storen zich aan de schots en scheef teruggelegde tegels en daardoor onveilige stoepen na de aanleg van glasvezel in diverse straten binnen gemeente Rheden.

In veel straten wordt door het bedrijf Delta nog volop gewerkt aan de aanleg van glasvezel, in andere straten is de klus reeds geklaard en sommige gebieden staan nog op de planning. Het plaatsen van borden, afzetpalen, de graafwerkzaamheden en het leggen van de kabels verloopt in de meeste gevallen voorspoedig. Maar dan….!

Dan begint voor veel inwoners de ellende. “Het is op sommige plekken echt gevaarlijk en geen doorkomen aan”

Zodra de kabels er liggen wordt de geul weer dichtgegooid met grond en zouden de trottoirtegels door Delta, zoals afgesproken is met de gemeente, weer teruggelegd moeten worden zoals deze lagen als voor de werkzaamheden. Hier blijkt het op veel locaties mis te gaan. De gemeente heeft de taak hierop toe te zien.

glasvezel

De redactie van rheden.nieuws stelde hierover onderstaande vragen aan gemeente Rheden:

Vraag1: Is het aan te raden voor inwoners dit te melden via Fixi? (het betreft namelijk nogal veel straten)

Antwoord: Ja graag. Hoe sneller we op de hoogte zijn van deze klachten hoe sneller we kunnen handelen. Zodra we de melding binnenkrijgen zal onze toezichthouder ter plaatse gaan kijken. Waar nodig zal de toezichthouder herstelwerkzaamheden laten verrichten zodat de tegels weer op het afgesproken niveau komen te liggen.

Vraag2: Is er een plan van aanpak?

Antwoord: Voorafgaand aan de werkzaamheden is er een plan van aanpak gemaakt. Hierin staat beschreven welk kwaliteitsniveau we als gemeente willen hebben. Tijdens de werkzaamheden is er een vaste toezichthouder die toezicht houdt op de kwaliteit. De toezichthouder zal de klachten afhandelen.

Daarnaast is er, wanneer alle werkzaamheden klaar zijn, ook nog een eindcontrole op alle tracés om te controleren of de tegels op het juiste niveau zijn teruggelegd. Nog even voor de duidelijkheid, dus op het niveau van voor de werkzaamheden.

“Melden via Fixi? dan kan ik wel bezig blijven…”

Je kunt veel meldingen doen via Fixi maar in dit geval gaat het om klachten betreft het slecht terugleggen van de stoeptegels. Het is niet nodig om een foto of klacht te doen van elke hobbel of kuil, maar bij het benoemen van de straat kan de gemeente er mee aan de slag. Dus doe dat vooral.

Hoe weet ik of mijn melding al is doorgegeven? Op de kaart van Fixi ziet u een overzicht van de meldingen.

Lukt het niet om de melding online te doen, dan kan dat ook telefonisch van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur via telefoonnummer is (026) 49 76 911. Of stuur een whatsApp bericht via 06 103 284 90.

Lees ook:

Glasvezel Buitenaf
Glasvezel Buitenaf

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen