Activiteiten programma Koningsdag in Velp

Foto: Velp voor Oranje

VELP – Ook dit jaar wordt door Stichting Velp voor Oranje op Koningsdag de gemoedelijke Koningsmarkt georganiseerd. Particulieren uit Velp en uit omliggende dorpen en stad verkopen hun spullen van zolders en kelders. Vaak worden er verrassende vondsten gedaan door ervaren sneupers. Maar ook zijn er soms prachtige ‘vintage’ kleren te koop uit de villa’s van Velp en Rozendaal.

De Velpse Koningsmarkt is uitgegroeid tot de grootste particuliere markt in Oost-Nederland met meer dan 200 kramen en grondplaatsen en meer dan 30.000 bezoekers. En toch is de sfeer gemoedelijk en gezellig en dus “dorps” gebleven.

Koningsdagviering

Aubade

De Aubade-nieuwe-stijl was in 2022 een groot succes. Vanaf 9.30 uur is er gratis koffie en limonade voor iedereen. En Banketbakkerij Teunissen trakteert op oranje slagroomsoesjes. Om 10.00 uur spreekt burgemeester Carol van Eert en na het Wilhelmus worden tientallen postduiven losgelaten en worden duizenden bellenblaasbellen de lucht in geblazen. Tijdens het aansluitende Straattekenen (voor kinderen van 2 – 12 jaar) knoopt een ballonnenclown leuke dierfiguren van vrolijk gekleurde ballonnen.

Boekenmarkt

In de Hoofdstraat en Emmastraat organiseert BIZ Centrum Velp een Oranjebraderie waar de plaatselijke winkeliers hun koopjes aanbieden en waar ook handelaren uit het hele land van alles verkopen. Voor kinderen zijn er leuke attracties opgesteld. De meeste Velpse winkels in het centrum zijn open van 10.00-17.00 uur.

Aan de Rozendaalselaan, op het plein voor het Gezondheidscentrum, is voor het eerst een Boekenmarkt ingericht. De populaire boekenkramen van dorpsgenoot Van der Brug werden zo druk bezocht dat is besloten hem hier meer ruimte te geven.

Vogelschieten

Traditie op de Koningsmarkt is het draaiorgel van Piet van der Erf uit Duiven. Voor de 20ste of misschien wel de 25ste keer zorgt hij voor een opgewekte sfeer met oud-Hollandse muziek. Er zijn nostalgische ijscokarren en tussen 11.00 en 13.00 uur verzorgt Harmonie Unisono Velp enkele optredens ter hoogte van Maassen van den Brink op de Rozendaalseweg.
Even voor 12.00 uur wordt de Schutterskoning van vorig jaar in een koets met paarden vanuit de Jan Luijkenlaan naar het Gezondheidsplein gereden om zijn titel te verdedigen. Iedereen (18+) kan zich vanaf 11.00 uur ter plaatse inschrijven en een poging doen om de volgende Schutterskoning te worden.

Kinderspelen 12.00 tot 16.00 uur

Op het Burgemeester Brandtplein serveren studenten van Hogeschool Van Hall/Larenstein al vanaf 9.00 uur verse koffie en frisdranken (geen alcohol) op een groot terras en wordt een barbecue aangestoken. Buurtvereniging Burgemeester Brandtplein organiseert op het plein de populaire Kinderkleedjesmarkt (vanaf 10.00 uur ter plaatse aanmelden: € 3,-). En van 12.00 tot 16.00 uur zijn daar de Kinderspelen, begeleid door leden van Scouting De Markesteen. Een spelkaart van € 1,– geeft toegang tot alle spelletjes.

Villapark (Jazz) concert

Zoals altijd komt ‘heel Velp’ in de avond naar het Villapark waar een groot en sfeervol verlicht terras is ingericht en waar allerlei drankjes en op de barbecue geroosterde hapjes worden geserveerd. Vanaf 18.30 uur varen in de vijver radiografisch bestuurbare boten en rondom de vijver arriveren dan mooi opgepoetste klassieke auto’s. Om 20.00 uur speelt de Storyville Jassband traditionele jazz vanuit de muziektent in de vijver. De toegang is gratis en iedereen is welkom. www.velpvoororanje.nl

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen