Unieke tentoonstelling in centrum Velp verlengd

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – De unieke serie foto’s die de Velpse fotograaf Marc Pluim maakte voor de tentoonstelling Velp Viert Vrijheid 1945-2021 blijven te zien in het centrum van Velp t/m Bevrijdingsdag 5 mei.

Het betreft foto’s van de Bevrijding van Velp gecombineerd met foto’s die gemaakt zijn op dezelfde dag in 2021, op dezelfde locatie.

Gezien de enthousiaste reacties van publiek, omwonenden en winkeliers is besloten de expositie te laten staan t/m Bevrijdingsdag 5 mei. Zo kunnen ook de duizenden bezoekers aan de festiviteiten op Koningsdag de foto’s nog bekijken.

QR-code Ontedekkingstocht - Stichting Velp voor OranjeOntdekkingstocht

De fotodoeken waren eerder te zien in 2021 en stonden toen verspreid door het centrum van Velp. De aanleiding toen was de verlate viering van 75 Jaar Vrijheid die vanwege corona in 2020 niet door kon gaan. Nu was de aanleiding de Bevrijdingsoptocht met historische legervoertuigen die zaterdag 15 april door Velp reed in het kader van 450 jaar Rheden.

Velp voor Oranje maakte ook een Herinneringsroute en voor jongeren een Ontdekkingstocht door Velp met foto’s, filmpjes en korte verhalen over WO2. Download daarvoor de gratis App via de App- of Playstore onder de titel Storytrails. Of scan de QR-code.

Kijk voor meer informatie ook op: www.wo2velp.nl.

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Dossier: 450 jaar Rheden
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen