Meer vrouwelijke straatnamen in het Rhedense straatbeeld

Foto: Isabelle Bentickhof

DE STEEG – In de raadsvergadering van 25 april hebben de VVD Rheden, GroenLinks en de Partij van de  Arbeid een amendement ingebracht om een nieuwe straat te vernoemen naar een vrouw.  Hiermee wordt het straatbeeld in Rheden diverser. En verschillende groepen kunnen zich  meer thuis voelen in de gemeente. Er zijn bijna 190 ‘mannenstraten’ tegenover slechts 43 vrouwenstraten. Dat kan beter! 

Deze stap volgde nadat raadslid Marloes van de Kolk (GroenLinks) op internationale  vrouwendag haar lijst met verzamelde diverse straatnamen heeft aangeboden aan de  burgemeester van Rheden. Daarnaast was er vanuit deze 3 partijen al eerder aandacht  gevraagd voor meer diverse straatnamen. Raadslid Rob Koekoek (VVD) wilde daar nu  verandering in brengen. 

Isabelle Bentickhof 

Het nieuwe hofje in De Steeg zou ‘Oud Middachtenhof’ gaan heten. Nu zal het de boeken in  gaan als de Isabelle Bentickhof. Vernoemd naar de in 2013 overleden gravin van Middachten. Zij was een bekende en betrokken vrouw in De Steeg. Het amendement werd door een meerderheid van de raad gesteund. Binnenkort zal de naam Isabelle Bentickhof  daadwerkelijk in De Steeg te zien zijn.

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen