Zoemende voorjaarsmarkt in Dieren

DIEREN – Op zaterdag 20 mei was er een bijzonder tafereel te zien op het Callunaplein tijdens de voorjaarsmarkt, georganiseerd door Tante Pollewop Events. De voorjaarsmarkt, had als thema “een bijzonder volkje” waarmee de bij in het zonnetje werd gezet.

Op de markt waren talloze kraampjes te vinden met ambachtelijke producten uit Nederland en België, waaronder planten, bloemen, kruiden en zaden. Met een knipoog naar het bijzondere volkje waren er ook diverse organisaties aanwezig om informatie te delen. Het evenement stond grotendeels in het teken van bijen en andere insecten die het moeilijk hebben. Daarnaast waren er allerlei activiteiten voor zowel jong als oud, zoals schminken, speurtochten, workshops en het knutselen van een insectenhotel. Op de foto kon je zelfs met de mascotte Maya de Bij poseren. Koning Bij was ook van de partij en liet zijn muzikale talenten horen.

Tussen 11.00 en 12.00 uur werden er bijenverhalen voorgelezen in de stand van de bibliotheek Veluwezoom. Om 14.00 uur kon je in de Bundel aan het Ericaplein de nieuwste Maya de Bij-film bekijken. Dit evenement werd mogelijk gemaakt door Centrum Dieren, filmhuis Dieren, de studenten van Saxion Deventer en stichting buurtschap Dieren.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen