Open-tuin avond bij Dorpstuin Zwarteweg en Klaproostuin in Rheden

Foto: Rietta Veldhuis

RHEDEN – Dinsdagavond 6 juni van 19.00 tot 20.30 u houden de vrijwilligers van Dorpstuin Zwarteweg en de Klaproostuin een open-tuin avond voor buurtbewoners en andere geïnteresseerden om te laten zien en vertellen wat we allemaal hebben gedaan en nog willen doen!

De Zwarteweg Buurtuin is intussen Dorpstuin Zwarteweg geworden. De ingang is naast Zwarteweg 4. Er zijn bomen en struiken geplant, bessen, noten en hittebestendige planten. De moestuinbedden zien er veelbelovend uit. Insecten- en oorwurmhotels wachten op nieuwe of vertrekkende gasten. Het is weer een mooie gezellige plek geworden om in te werken of om elkaar te ontmoeten!

De Klaproostuin aan de Korenbloemstraat 21 was voorheen een geheel betegeld schoolplein. Hier is door IVN Oost Veluwezoom vorig jaar begonnen met een uitgebreide Operatie Steenbreek, waarbij het meeste materiaal hergebruikt is om ruimte creëren voor bloemen, planten, mossen, insecten, vogels en ander klein spul. Insecten kunnen al een ware (nectar)kroegentocht houden in de tuin! De tuin is nog steeds in ontwikkeling, maar er is al heel wat te zien.

Kom vooral kijken, ruiken en beleven wat er allemaal gedaan is. Gidsen van IVN Oost Veluwezoom geven rondleidingen in beide tuinen en tussen de tuinen en kunnen heel wat vertellen over wat er is gebeurd en gaat gebeuren en waar dat goed voor is! Vanaf 19:00 is er koffie en thee in de Klaproostuin, Korenbloemstraat 21 in Rheden!

Meer weten? Neem contact op met [email protected] en kijk voor meer informatie ook op: www.ivnoostveluwezoom.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen