Aziatische olifanten in Koninklijke Burgers’ Zoo nemen verkwikkend bad

REGIO – De Aziatische olifanten van Koninklijke Burgers’ Zoo wapenen zich tegen de naderende tropische warmte door vaker een verkoelend bad te nemen. Dierverzorgers van het Arnhemse dierenpark hebben de vijver in hun verblijf deze week extra schoongemaakt en gevuld met vers water, waarna één van de twee oudere vrouwtjes vanochtend een uitgebreid bad nam.

Mogelijke hittegolf op komst

Weerplaza voorspelt dat er misschien een hittegolf op komst is. Voor een hittegolf moet het minstens vijf dagen achter elkaar 25 graden zijn of warmer en tijdens die dagen moet de temperatuur bovendien drie dagen tot 30 graden of meer stijgen. Weerplaza voorspelt dat het donderdag 3 juni 2023 in het binnenland 25 tot 27 graden wordt.

Olifanten wapenen zich tegen de tropische warmte - Sarah Derksen - Koninklijke Burgers' Zoo

Olifanten nemen een verkoelend bad

Voor de Aziatische olifanten in Burgers’ Zoo was de warmte donderdagochtend aanleiding om alvast een uitgebreid verkwikkend bad te nemen in de vijver in hun verblijf. Het Arnhemse dierenpark deelt een video waarin één van de twee oudere olifantenvrouwtjes zich uitgebreid onderdompelt in het verkoelende water.

Olifanten wapenen zich tegen de tropische warmte - Sarah Derksen - Koninklijke Burgers' Zoo

 

(Video en foto’s: Sarah Derksen / Koninklijke Burgers’ Zoo)

Over Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo is een van de grootste en meest populaire dierentuinen in het land. De dierentuin opende zijn deuren in 1913 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd vanwege zijn unieke benadering van het tonen van dieren in natuurlijke leefomgevingen.

Wat Burgers’ Zoo onderscheidt van andere dierentuinen is het concept van “ecodisplays”. In plaats van de dieren te huisvesten in traditionele kooien of hokken, probeert de dierentuin om de natuurlijke habitats van de dieren na te bootsen. Dit betekent dat de dieren leven in ruime, natuurlijk ogende omgevingen waar ze hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. Bezoekers kunnen door middel van loopbruggen en tunnels door deze habitats lopen en zo een meeslepende ervaring hebben.

De dierentuin is verdeeld in verschillende themagebieden, zoals de Bush, de Desert, de Ocean en de Mangrove. Elk gebied richt zich op een specifiek ecosysteem en herbergt dieren die typerend zijn voor dat gebied. In de Bush vind je bijvoorbeeld dieren zoals apen, vogels en reptielen die in het regenwoud leven. In de Ocean kun je verschillende soorten vissen en andere zeedieren bewonderen.

Naast het tonen van dieren, is Burgers’ Zoo ook actief betrokken bij conservatie- en onderzoeksprojecten. Ze werken samen met verschillende organisaties over de hele wereld om bedreigde diersoorten te beschermen en hun leefgebied te behouden.

Burgers’ Zoo is ook voorzien van faciliteiten zoals restaurants, speeltuinen en educatieve programma’s. Ze organiseren regelmatig evenementen en activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden.

Kortom, Burgers’ Zoo is een bijzondere dierentuin die bekend staat om zijn ecodisplays en de natuurlijke leefomgevingen waarin de dieren worden gehuisvest. Het is een populaire bestemming voor zowel kinderen als volwassenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen en leren over de dierenwereld.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen