Bonte Schaap Festival 2023 goede sfeer maar voor sommige bezoekers te warm

RHEDEN – Zondag 11 juni werd de tweede editie Bonte Schaapfestival, zij het onder warme omstandigheden, gehouden. Door de hoger temperaturen werden er maar 50 schapen naar het dorp gedreven, in een verkorte route vanaf Strijland ging men naar het Mr. Burg v Leeuwenplein alwaar de schapen verlost werden van hun dikke vacht.

Het festival begon om 8.45 uur met de binnenkomst van de schaapskudde bij Pannekoekenhuis Strijland. De March & Showband begeleide de kudde richting het centrum, met een kortere tussenstop vanwege de hitte, bij verzorgingshuis Rhederhof waar het Rhedens Fanfare Corps voor de muzikale noot zorgde. Rond 09.30 uur was de schaapskudde al op het Mr. B. van Leeuwenplein.

Rob Neijenhuis heette iedereen van harte welkom op het plein:

“Voordat ik het woord geef aan de wethouder Gea Hofstede wil ik het nieuwe jonge team de schaapsscheerders bedanken dat zij op deze zondag aanwezig willen zijn (van oudsher mogen op zondag de schapen eigenlijk niet geschoren worden) om zo dadelijk de schapen van hun vacht te gaan verlossen. Dit doen zij met een schaar waarvoor ik voor jullie allemaal een mooi opberg-etui heb gemaakt voor aan de riem die ik jullie zo ga overhandigen. En dan geef ik nu het woord aan Gea Hofstede.”

Wethouder Gea Hofstede:

“Ik ben zeer vereerd om voor de tweede keer Het Bonte Schaapfestival te mogen openen, en wat zijn er weer veel Rhedenaren aanwezig ondanks de hitte, het wordt een prachtige dag, er is weer van alles te doen, een braderie met diverse kramen, een circus voor de kinderen, een kleedjesmarkt, een open podium met Rhedense muzikanten afgewisseld door een modeshow. Bij de dorpskerk vele sportevenementen en nog veel meer. Maar genoeg gepraat ik ga met herderin Cynthia Berendsen het eerste stukje vacht van het schaap verwijderen waarna Het Bonte Schaapfestival officieel is geopend. Ik wens iedereen een mooie en gezellige dag toe.”

Zaterdagavond 10 juni was voorafgaand aan Het Bonte Schaap Festival een pre-party, georganiseerd door de lokale horeca. Het Wapen van Rheden en Rhee-je bi-j Hansi’s.  Zij hadden hiervoor de allround coverband New Sensation gecontracteerd. De Avond van Het Blije Schaap begon om 19.30 uur en was uiteraard ook gratis toegankelijk.

De organisatie en de sfeer was goed maar het weer is niet te sturen

Het warme weer zorgde er voor dat sommige kramen leeg bleven, diverse bezoekers gaven aan dat ze maar even een kijkje kwamen nemen om vervolgens weer snel huiswaarts te gaan en voor veel kinderen was sporten op het kinderplein toch echt te veel van het goede. De kerk werd druk bezocht voor verkoeling maar zeker ook om plaatjes te ruilen om zo het boek 450 jaar Rheden nog vol te krijgen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen