Tentoonstelling ‘De Kracht van Velp Zuid’ van start in De Ulenpas

VELP – Op dinsdag 20 juni om 10.00 uur opende Diny Bruil, voormalig voorzitter van de stichting “De Ulenpas”, de tentoonstelling ‘De Kracht van Velp Zuid’ in een drukke recreatiezaal. De aanwezige bewoners werden verwend met koffie, thee, gebak en later ook een drankje.

Dit evenement markeerde tevens de start van het jubileum van “De Ulenpas”, dat dit jaar 50 jaar bestaat.

Bert van de Kracht, beheerder van De Ulenpas, heette alle aanwezigen van harte welkom. Hij bedankte Gerrit Middelkoop en Rennie Hesseling voor het samenstellen van een prachtige expositie genaamd “De Kracht van Velp Zuid”. Deze tentoonstelling toont de mooie foto’s van hoe Velp er vroeger uitzag, waarbij veel ouderen zich waarschijnlijk nog zullen kunnen herinneren. Misschien zouden ze zelfs een familielid of bekende kunnen ontdekken op de foto’s, en tegelijkertijd de veranderingen kunnen zien die in de loop der jaren hebben plaatsgevonden of zijn verdwenen.

“Maar genoeg gesproken, ik geef graag het woord aan Diny Bruil, voormalig voorzitter van de stichting”

Diny Bruil, die vroeger in de Sophiastraat woonde, deelde talrijke anekdotes over voormalige inwoners van Velp, zoals “Vieze of Gekke Dien” en haar zonen die onder andere op de Berg en Heideweg en Sophiastraat woonden. Ook noemde ze Chris te Bok uit de IJsseldwarsstraat, die later verhuisde naar de Willemstraat, en Hannes en Graatje met hun aapje op de ijskar. Uiteraard mag Jantje van Velp niet vergeten worden, iemand die bij iedereen wel bekend is.

In zijn toespraak gaf Rennie Hesseling aan dat hij graag in contact wil komen met mensen om hun verhalen van vroeger over Velp op te nemen, zodat hij een nieuw boek kan schrijven naast zijn eerdere werk, getiteld “De Wereld van Jantje van Velp”.

Daarna was het tijd voor de officiële opening. Diny Bruil had de eer om samen met Bert van de Kracht de vlag te hijsen van het Humanistisch wooncentrum voor Ouderen De Ulenpas. De expositie is te bewonderen van 20 juni tot 4 juli, van 08.00 tot 17.30 uur, zowel voor bewoners als voor bezoekers van buitenaf.

Lees ook: https://rheden.nieuws.nl/exposities/190764/reizende-tentoonstelling-de-kracht-van-velp-zuid-3/

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Dossier: 450 jaar Rheden
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen