Open Monumentenweekend in gemeenten Rheden en Rozendaal

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN/ROZENDAAL – Op 9 en 10 september kunt u in heel Nederland een weekend lang genieten van opengestelde monumenten. Dit jaar ligt de nadruk op immaterieel erfgoed: feesten, kunsten, ambachten, en gewoontes. Ze kunnen een generatie binden en worden overgedragen op de volgende generaties.

In Rheden en Rozendaal zijn in dit weekend meer dan 40 monumenten te bezoeken

Van kerken en boerderijen tot villa’s en bedrijven. Tegelijkertijd proberen ze het immateriële erfgoed te laten zien, van dorpsfeest Velp tot begrafenisrituelen. U kunt van alles zien en meebeleven: van ringsteken tot bierbrouwen, van dans tot buurtschap, van boerenbedrijf tot kunst.

Enkele tips

Kunst kunt u bekijken op Tromplaan 12 in Velp en in de kerk en de turnhal van Avegoor in Ellecom.

Drie monumentale boerenbedrijven in Spankeren en Ellecom laten zien hoe zij traditie en moderniteit combineren. In Rozendaal laat de eigenaar de totaalrestauratie van een oude boerderij bij De Pinkenberg zien.

En op maar liefst acht begraafplaatsen vertellen vrijwilligers en rondleiders iets over de gewoontes rond begraven.

Op de foto: landgoed Laag Soeren dat dit jaar niet meedoet, kijk op onderstaande site welke monumenten wel te bezichtigen zijn.

Meer weten? Kijk voor meer informatie op de website van OMD onder de gemeenten Rheden en Rozendaal Daar en op de erfgoedwebsite www.rhedenopdekaart.nl is ook de handzame folder te vinden met alle adressen en openingstijden.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen