Concertgebouworkest Young voor bijzonder optreden naar De Pinkenberg

Foto: Milagro-Elstak

ROZENDAAL – Op zaterdag 19 augustus treedt het Concertgebouworkest Young op in openluchttheater De Pinkenberg. Dit is de eerste van de drie optredens van het Concertgebouworkest Young.

Het orkest bestaat uit getalenteerde musici van 14 tot 18 jaar uit verschillende Europese landen. Het is niet de eerste keer dat ze optreden in openluchttheater De Pinkenberg.

De eerste editie in De Pinkenberg werd gelanceerd in 2019 en was een enorm succes in alle opzichten. Met hun enthousiasme en de kwaliteit van hun optreden wonnen de jongeren de harten van de meest sceptische muziekliefhebbers.

Gezamenlijk laten de jongeren de kracht zien van de Europese diversiteit. Het Concertgebouworkest Young is vooral bedoeld voor verborgen talenten: jonge musici die een steuntje in de rug verdienen en te weinig zichtbaar zijn in de Europese orkesten.

Tijdens de zomer volgen de jongeren een intensief trainingsprogramma van drie weken. Naast de orkestrepetities, oefenen ze per instrumentengroep, worden ze gecoacht in kamermuziek en volgen ze masterclasses. Allemaal onder leiding van musici van het Concertgebouworkest. Als afsluiting van deze Summer School, brengen de koper- en houtblazers van Young in Openluchttheater De Pinkenberg een afwisselend programma ten gehore. Daarna doen ze het Concertgebouw in Amsterdam en Berlijn aan.

Meer informatie en tickets
De voorstelling vindt plaats op zaterdagochtend 19 augustus, om 11.00 uur. Het vindt plaats in Openluchttheater De Pinkenberg, Kluizenaarsweg 4, Rozendaal. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website van de Pinkenberg: www.depinkenberg.nl

Voorverkoop: € 7,50. Deurverkoop: € 10,- p.p.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen