De N348 is vanaf maandag 21 augustus tot en met vrijdag 6 oktober 2023 afgesloten

Foto: rheden.nieuws.nl

Provincie Gelderland voert van 21 augustus tot en met 6 oktober 2023 werkzaamheden uit aan de N348 tussen Dieren en Zutphen. Het is voor de werkzaamheden noodzakelijk om de weg af te sluiten vanaf de aansluiting op de N786 (Kanaalweg) in Dieren tot de rotonde met de aansluiting N345 (Kwazenboschweg/ Wapsumsestraat) in Brummen.

Werkzaamheden

De provincie vervangt het asfalt van de weg tussen Dieren en Zutphen en voert ook enkele maatregelen uit om de verkeersveiligheid te verbeteren. Zo wordt de snelheid in Spankeren verlaagd van 80 km/uur naar 50 km/uur en komt daarbij een bijpassende inrichting van de weg. Bij de zijweg Wilgenpad voor Leuvenheim komt een extra slinger in de weg ter verlaging van de snelheid. Ook in de bebouwde kom van Leuvenheim wordt de weg aangepast zodat verkeer zich beter aan de snelheid houdt.

Omleidingen

De N348 is vanaf maandag 21 augustus tot en met vrijdag 6 oktober 2023 afgesloten. Doorgaand verkeer vanaf Zutphen leiden ze om via de N314, N317 en N348 naar Dieren en omgekeerd. Verkeer vanaf de rotonde Brummen Noord leiden we via de N345, de N789 en de N786 naar Dieren en omgekeerd. Dit is met borden aangegeven. Fietsers kunnen gewoon gebruik blijven maken van het fietspad.

Voorjaar 2024
Tussen half april 2024 en eind mei 2024 vinden er op dit traject aanvullende werkzaamheden plaats. Ter hoogte van Spankeren wordt de weg opnieuw ingericht en is dan afgesloten voor doorgaand verkeer. Door de werkzaamheden in twee delen uit te voeren is de weg in totaal minder lang afgesloten.

Bij werkzaamheden: let extra goed op!

Bij het werken aan de weg doet de provincie er alles aan om de overlast zo min mogelijk te laten zijn. Maar hinder is onvermijdelijk. De periodes van afsluitingen en het gebruik van omleidingsroutes is zo kort mogelijk. Het resultaat is een mooie nieuwe weg waardoor weggebruikers vlot en veilig op weg kunnen. Tijdens werkzaamheden wordt ook van de verkeersdeelnemers wat extra’s gevraagd: wees geen sluipverkeer, volg aanwijzingen van verkeersregelaars op en let op de aanwijzingen via borden. Rijd met aandacht en respect voor andere weggebruikers, in bijzonder fietsers en kinderen en houd je aan de maximumsnelheid. Zo zorgen we er samen voor dat verkeersdeelname zo veilig mogelijk gebeurt.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen