De IJssel in beeld in twee nieuwe series bij Omroep Max

Foto: Peter de Waard, rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Veel inwoners van gemeente Rheden voelen een verbondenheid met de IJssel, de rivier die een verbinding legt tussen veel dorpen, het water dat zorgt voor recreatie, natuurschoon, arbeid, rust en soms ook overlast. Komend TV seizoen krijgt De IJssel haar welverdiende aandacht.

TV serie ‘Langs de IJssel’

In het TV programma ‘Langs de IJssel’ neemt presentator Huub Stapel de kijkers mee in zijn reis op en langs de IJssel. De IJssel wordt door de maker gezien als de meest eigenzinnige rivier van Nederland omdat deze rivier, in tegenstelling tot andere rivieren, die stromen van Oost naar West, de IJssel het water voert richting het Noorden.

De acteur en presentator Stapel onderzoekt welke rol de IJssel speelt in het landschap, de geschiedenis en de levens van de mensen die aan haar oevers wonen. In een serie van vijf uitzendingen ontmoet Huub mensen die wonen en werken in het stroomgebied van de IJssel, hiervoor bezoekt hij verschillende boerderijen, landgoederen en kastelen. Zo komt bijvoorbeeld de veerpont in Rheden in beeld en een ontmoeting met graaf en gravin zu Ortenburg bij Kasteel Middachten. In Doesburg is er uiteraard aandacht voor de bekende heerlijke mosterdsoep.

Zijn reis begint in Westervoort tot de plek waar het IJsselwater in het IJsselmeer stroomt. Eerder maakte Huub Stapel al de series Langs de kust en Langs de Maas. Langs de IJssel is te zien vanaf zaterdag 2 september 2023, om 20.40 uur bij MAX op NPO 2.

TV serie ‘Denkend aan Holland’

Janny van der Heijden en André van Duin maken al vijf TV seizoenen lang een serie waarbij ze samen op een boot de Nederlandse wateren verkennen en aan wal bezienswaardigheden bezoeken. Deze serie begint op zaterdag 26 augustus en start in de eerste aflevering met een boottocht op de IJssel.

Janny en André varen van Zutphen naar Arnhem over de IJssel. Onderweg passeren ze het kleinste stadje van Nederland: Bronkhorst. In Doesburg mogen ze  zelf mosterd maken. Daarna gaat de vaartocht verder langs Kasteel Middachten waarna ze eindigen in Arnhem en daar de stad bezoeken met burgemeester Marcouch.

Denkend aan Holland aflevering 1, Geldersche IJssel, zaterdag 26 augustus, 22.05 uur bij MAX op NPO 1

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen