Vijfdelige serie ‘Langs de IJssel’ te zien vanaf zaterdag 2 september

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Veel mensen voelen een verbondenheid met de IJssel, de rivier die een verbinding legt tussen veel dorpen, het water dat zorgt voor recreatie, natuurschoon, arbeid, rust en soms ook overlast. Huub Stapel brengt De IJssel in beeld bij omroep Max.

TV serie ‘Langs de IJssel’

In het TV programma ‘Langs de IJssel’ neemt presentator Huub Stapel de kijkers mee in zijn reis op en langs de IJssel. Acteur en presentator Stapel onderzoekt welke rol de IJssel speelt in het landschap, de geschiedenis en de levens van de mensen die aan haar oevers wonen. In een serie van vijf uitzendingen ontmoet Huub mensen die wonen en werken in het stroomgebied van de IJssel, hiervoor bezoekt hij verschillende boerderijen, landgoederen en kastelen. Zo komt bijvoorbeeld de veerpont in Rheden in beeld en een ontmoeting met graaf en gravin zu Ortenburg bij Kasteel Middachten. In Doesburg is er uiteraard aandacht voor de bekende heerlijke mosterdsoep.

Zijn reis begint in Westervoort tot de plek waar het IJsselwater in het IJsselmeer stroomt. Eerder maakte Huub Stapel al de series Langs de kust en Langs de Maas. Langs de IJssel is te zien vanaf zaterdag 2 september 2023, om 20.40 uur bij MAX op NPO 2.

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen