Groot aantal daders bankmedewerkerfraude gezocht door politie Oost-Nederland

Foto: politie Oost-Nederland

De politie Oost-Nederland is op zoek naar een groot aantal mannen die zich schuldig hebben gemaakt aan bankmedewerkerfraude. Wie herkent deze pinners? Deze pinners zijn betrokken bij fraudezaken.

Dagelijks worden er in Nederland mensen slachtoffer van bankmedewerkerfraude. Criminelen doen zich voor als medewerker van de bank en overvallen slachtoffers met een verhaal dat er verdachte overboekingen plaatsvinden op hun rekening. De criminelen beschikken daarbij over heel specifieke informatie zoals bankrekeningnummer en adres van hun slachtoffers, waardoor veel mensen denken dat ze daadwerkelijk een bankmedewerker aan de lijn hebben. In goed vertrouwen loggen ze in op hun bankomgeving, waarbij de criminelen meekijken. Of de zogenaamde bankmedewerkers komen aan de deur om pinpas en pincode op te halen, ‘om de pas te laten blokkeren’. In werkelijkheid halen de criminelen duizenden euro’s van de rekeningen van de slachtoffers en laten ze gedupeerd achter.

Het gaat om zaken in onder meer Zwolle, Almelo, Amsterdam Gameren, Rheden, Nijkerk, Geesteren, Zutphen, Lobith, Culemborg, Lutten, Elburg, Nijkerk, Huissen, Arnhem, Nijmegen, Bemmel, Tiel, Ophemert, Heteren Voorthuizen, Haarlo, Vroomshoop, Beltrum, Borne, Goor, Epse, Raalte, Denekamp, Oldenzaal, Lochem, Hoevelaken, Kampen, Tiel, Huissen, Hengelo, Elst, Emst, Geesteren, Kampen, Oosterbeek, Wageningen, Wezep, Renkum, Eibergen, Nijverdal, Vriezenveen, Oldemarkt, Scherpenzeel, Zelhem, Deventer, Beesd, Aalten, Wijchen

Door de hele eenheid Oost-Nederland worden mensen slachtoffer van bankmedewerkerfraude. Op deze pagina zijn de verdachten die betrokken zijn bij de oplichting te vinden. Wie één van de pinners kent, meer informatie weet over het criminele netwerk achter deze oplichtingspraktijken kunnen contact opnemen via de opsporingstiplijn 0800-6070. Anonieme tips doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen