Eerste Orgelconcert in Dorpskerk Rheden door Piet Cnossen

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Op zaterdagavond 9 September begint in de Dorpskerk in Rheden weer een reeks van klassieke concerten. De aftrap hiervoor is zoals gebruikelijk een orgelconcert van hun eigen kerkorganist Piet Cnossen.

Cnossen (1946) voltooide zijn orgelstudie aan het Conservatorium te Arnhem bij Bert Matter in 1974 met het diploma Uitvoerend Musicus. Daarna studeerde hij Liturgiek en Kerkmuziek bij Dr. Hans van der Werff en Maarten Kooy in Utrecht. Van 1971-1986 was hij cantor/ organist in Velp, en vanaf 1986 tot heden is hij organist van de Dorpskerk in dorp Rheden. Cnossen geeft regelmatig orgelconcerten in binnen- en buitenland.

Tijdens het concert zal Cnossen een compositie van Händel op het kleinere secretaire orgel spelen en vervolgens zal hij een aantal composities van Bach, Buxtehude, Widor, Welmers en Stravinsy op het grote Meere orgel ten gehore brengen.

De entree bedraagt €9,- p.p. Koffie en thee zijn gratis. De kerk is geopend vanaf 19:00 uur.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen