Schrijfcursus in Velp: Schrijven van herinneringen

Foto: Foter.com

Mensen zijn bibliotheken vol verhalen. Maar schrijf je je herinneringen, of die van je moeder, oma of familielid ook op? Met het schrijven van een kort levensverhaal bewaar je een stukje geschiedenis voor generaties na ons. Leuk, maar hoe pak je dat aan?

Claske Helders-van der Veer, auteur van het oral history-boek “Lang zal ze leven”, laat tijdens een praktische en inspirerende cursus zien hoe je via mondelinge geschiedenis het verhaal van een vriend of familielid vastlegt in een kort verhaal. Hoe bereid je een interview voor; hoe word je een betere luisteraar en hoe leg je alles vast?

De workshop bestaat uit drie bijeenkomsten waarin je zelf ook aan het werk gaat met het schrijven van een verhaal. In verschillende praktische stappen leer je hoe je een interview doet en je aantekeningen uitwerkt tot een mooi en aansprekend kort verhaal. Ter inspiratie ontvang je een exemplaar van “Lang zal ze Leven”. Meer informatie en aanmelden

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen