Kiwanisclub Rheden schenkt 31.000 euro aan goede doelen voor kinderen

Foto: kiwanis Ap Lammers

DIEREN – Kiwanisclub Rheden “De Veluwezoom” houdt per 1 oktober op te bestaan, voor die tijd doneren zij op 16 september, voor de laatste keer, een enorm bedrag voor kinderdoelen.

Kiwanisclub Rheden stopt

Door de veranderde tijden lukt het niet nieuwe jonge leden aan de club te binden. De gemiddelde leeftijd van de leden gaat gestaag omhoog en dus hebben de leden elkaar eens goed in de ogen gekeken en besloten de club op te heffen. Al de activiteiten die zij ondernomen hebben, bijvoorbeeld de Pop-Up store, heeft voor een positief saldo gezorgd. Waardoor zij nog één keer goed kunnen uitpakken.

Na rijp beraad heeft de club besloten het geld te geven aan goede doelen in de gemeente Rheden waarbij het geld ten goede komt van kinderen. De uitgekozen doelen zijn naast de kinderdorpen Bouwburg, Rhevak en Madierodam, de Dierense Speeltuinvereniging en Meer Muziek in Klas Rheden.

In de ruim dertig jaar dat ze hebben bestaan zijn ze een actieve club geweest en is het Kiwanis gelukt om ruim 180.000 euro aan tientallen goede doelen, in- en buiten de gemeente Rheden, te besteden. Dit natuurlijk mede dankzij alle mensen, organisaties en bedrijven die hebben deelgenomen of hen hebben ondersteund bij alle fundraisingactiviteiten. Waarvoor zij een ieder dankzeggen en erkentelijk zijn.

Op 16 september 2023 reikt Sam Veen, de voorzitter van de Kiwanisclub, de cheques, ter waarde van in totaal 31.000 euro, uit aan de vijf organisaties in een kindvriendelijke omgeving. “Hiermede komt onze doelstelling “Serving the Children of the World` het best tot zijn recht”, aldus Ap Lammers.

Kiwanisclub “De Veluwezoom” heeft zich jarenlang vrijwillig ingezet onder het motto; ‘Serving the Children of the World’ om de wereld van kinderen te verbeteren; met activiteiten die bijdragen aan hun welzijn en ontwikkeling. De drie belangrijkste fundamenten; plezier, nabuurschap en fondsenwerving.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen