Breek de Week met hovenier en bloemist Frans Nienhuis in Bibliotheek Velp

Foto: Frans Nienhuis

VELP – Op woensdag 20 september deelt hovenier en bloemist Frans Nienhuis zijn ervaringen met tuinieren in de Bibliotheek Velp. Dit doet hij tijdens de maandelijkse “Breek de Week” activiteit van Bibliotheek Velp.

Tuinieren gaat niet altijd over rozen. Dat weet hovenier en bloemist Frans als geen ander. Door schade en schande leerde hij welke vaste planten het wel en niet goed doen, welke stijlen en strom­­­ingen er zijn, hoe je planten kunt vermeerderen en hoe je kunt inspelen op klimaatverandering.

Frans: “Al meer dan 45 jaar tuinier ik en mijn interesse gaat vooral uit naar vaste planten en hun toepassing in de tuin. Door schade en schande heb ik geleerd welke planten het wel en niet doen in de tuinen waarin ik ze heb aangeplant. Ook heb ik in de loop der tijd ontdekt dat er stijlen en stromingen zijn voor het gebruik van vaste planten. Een van de laatste ontwikkelingen is het semi wild tuinieren onder de noemer Dutch Wave, met als grote inspirator onze eigen Piet Oudolf uit Hummelo. Ik stel ook graag de wat onbekendere vaste planten en mijn ervaring ermee aan je voor.”

Of je nu zelf een tuin of een balkon hebt, of gewoon geïnteresseerd bent in het onderwerp, je bent van harte welkom.

Breek de Week

Passie voor groen is onderdeel van de serie Breek de Week. Iedere derde woensdagochtend van de maand is er in de Bibliotheek Velp een gezellige bijeenkomst met een thema. De inhoud varieert van actuele onderwerpen tot verrukkelijke recepten en van creatieve workshops tot inspirerende lezingen. De toegang is gratis, evenals koffie en thee, en vindt plaats van 10.30 tot 12.00 uur. Het adres van de Bibliotheek Velp is Den Heuvel 32, 6881 VE Velp.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen