Grote opkomst bij theatervoorstelling over laaggeletterdheid

DIEREN – Op maandagmiddag 11 september organiseerde het Taalhuis Veluwezoom een theatervoorstelling in bibliotheek Dieren over laaggeletterdheid, waarbij de bezoekers in de belevingswereld kropen van iemand die moeite heeft met lezen en schrijven.

Wethouder Ronald ter Hoeven van de gemeente Rheden benadrukte het belang van kunnen lezen en schrijven om mee te kunnen doen in de maatschappij. Hij sprak de hoop uit om zoveel mogelijk laaggeletterde inwoners te bereiken en ondersteunen.

Vervolgens namen theatermakers Andrea Diersen en Sofie Verburg de toeschouwers mee in het dagelijks leven van mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. De interactieve voorstelling werd bezocht door een uiteenlopend publiek met onder anderen consulenten van de gemeente Rheden, personeel en vrijwilligers van buurt- en dorpshuizen, taalvrijwilligers, medewerkers van de bibliotheek en maatschappelijk werkers. Tussen de scenes door werden ideeën uitgewisseld om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Na afloop gaven de bezoekers aan beter te begrijpen hoe het is om laaggeletterd te zijn en wat extra inzicht te hebben hoe ze hier anderen mee kunnen helpen.

Week van Lezen en Schrijven 2023

De voorstelling werd georganiseerd ter ere van de Week van Lezen en Schrijven. Deze landelijke week zet in op de bekendheid en bewustwording van laaggeletterdheid en loopt van 8 t/m 15 september 2023. De voorstelling is aangeboden door de samenwerkende gemeentes Midden-Gelderland en het Taalhuis Veluwezoom met verschillende partners, waaronder Incluzio Rheden, de gemeente Rheden, Vluchtelingenwerk, ROC Rijn IJssel en de bibliotheek.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen