Arnhem en regiogemeenten garant voor Dierentehuis in Velp

Foto: rheden.nieuws.nl

De gemeente Arnhem en de regiogemeenten Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar zullen garant staan voor een sluitende begroting van het Dierentehuis Arnhem en omstreken.

De tekening van een intentieverklaring wordt het sluitstuk van een reeks gesprekken. In deze gesprekken zijn de gemeenten met het Dierentehuis op zoek geweest naar een oplossing voor de gestegen kosten voor de opvang van dieren. Met deze oplossing kan het Dierentehuis een definitieve lening krijgen (waarvoor de gemeente Arnhem al eerder garant stond) voor het realiseren van een nieuwe, diervriendelijke en duurzame dierenopvang.

Reacties Arnhem en Dierentehuis

Wethouder Marco van der Wel (dierenwelzijn): “Ik ben ongelooflijk blij dat we er samen uit zijn, dat het Dierentehuis voor onze regio behouden blijft en dat de nieuwbouw er gaat komen. Dit was ook altijd de inzet van de gemeente Arnhem. De medewerkers, vrijwilligers en de dieren van het Dierentehuis verdienen dit. We hebben lange en goede gesprekken gevoerd, en het uiteindelijke resultaat mag er echt zijn.”

Paula Swenker (Dierentehuis Arnhem en omstreken): “Ook het bestuur, de medewerkers en vrijwilligers van het Dierentehuis zijn blij met deze uitkomst. Na afwikkeling van alle formaliteiten kunnen we de aanwezige dieren naar de tijdelijke huisvesting overbrengen en we hopen voor het eind van het jaar te starten met de bouw van een nieuw, diervriendelijk en duurzaam tehuis voor alle zwerfdieren die daar een onderkomen zullen vinden.”

Vertrouwen in de toekomst

De tekening van de intentieverklaring is een belangrijke stap voor een langdurige en duurzame opvang van dieren uit Arnhem en de regio. De gevonden oplossing voor het Dierentehuis is voor zover bij de gemeente Arnhem bekend tamelijk uniek omdat de gemeenten zich inzetten voor een sluitende begroting van de dierenopvang.

Van der Wel: “Door samen te zorgen voor een reële, sluitende begroting regelen we voor de komende twintig jaar zekerheid voor de dieren, medewerkers en vrijwilligers. Zo voorkomen we dat het Dierentehuis bij tegenvallers bij de gemeenten moet aankloppen. Op deze manier hebben we allemaal vertrouwen in de toekomst van een florerend Dierentehuis voor Arnhem en omstreken.”

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen