Reis door de tijd op het dorpsfeest in Rheden

Foto: Dorpsfeest Rheden

RHEDEN – Op het dorpsfeest in Rheden, zaterdag 7 oktober, reis je door de eeuwen heen. Het verleden, het heden en de toekomst. De eerste activiteiten beginnen al om 10.00 uur en het dagprogramma gaat door tot 17.00 uur. Hoe kan een dagje dorpsfeest eruit zien?

Begin de dag met een lekker kopje koffie en een vers kniepertje op het terras bij de dorpskerk. Daarna een rondje over de markt met lokale kunstenaars. Om 11.30 uur in de kerk luisteren naar de verhalen van Rhedenaren die Marjon Weijzen samen met hen optekende. En na afloop de foto’s van Sem Scheerder bekijken, zoals foto van de wolf waarmee hij landelijk bekendheid kreeg.

Verder de geschiedenis in

Dan verder de geschiedenis in op het historisch plein. Kijken bij het wol en vlas spinnen en je verbazen over de vaardigheden van onze eigen historische dorpssmid Mark Peels die in zijn tent ridderhelmen smeedt. Op dit plein lekker een oliebolletje (die aten ze al in de 17e eeuw) en genieten van muziek van de troubadour.

Door naar de toekomst

De toekomst vind je om de hoek, tegenover het Wapen van Rheden. Die toekomst is duurzaam. Hier zie je wat er allemaal mogelijk is. Duurzaam doen is makkelijker dan je denkt.

Terug naar het heden

Vanaf het duurzaamheidspleintje loop je door naar de Korenbloemstraat 21. Daar zit ‘De Klaproos’, waar je de organisaties ontmoet die daar op dit moment actief zijn. Natuurorganisatie IVN, KunstLokaal AFF en theatergezelschap De Rhederijckers.

En dan een mix van alle eeuwen

Op het Mr B. van Leeuwenplein duik je opnieuw het verleden in. In het Dorpshuis hangen foto’s van Rheden uit vroegere tijden. Bijvoorbeeld uit de tijd toen het Dorpshuis nog een school was. Buiten op het plein doe je mee met de quiz ‘450 jaar Rheden’. En daarna het heden weer in. Met hip hop, basketball, en een wedstrijdje touwtrekken. Om 16.15 uur sluit je de dag trommelend af met de djembe-workshop in Ons Huis.

Heb je kleine kinderen?

Dan ga je natuurlijk om 14.00 naar Ons Huis, waar clowns Koos en Saar hun voorstelling ‘Feest’ opvoeren. Daarvoor of daarna gezellig met de kinderen reuzenbellen blazen, hoepels knutselen en gave moves maken bij de freerun-track. En ten slotte een lekkere portie poffertjes of popcorn.

En leuk: deze dag is ook de Pompoenfair bij de Heeren van Rheden.

Kijk voor meer informatie ook op: https://wiekentrheden.nl/

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Dossier: 450 jaar Rheden
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen