De Arnhemseweg in Rheden was zaterdag 7 oktober weer een beetje zoals vroeger

RHEDEN – De Arnhemseweg in Rheden was zaterdag 7 oktober weer een beetje zoals vroeger, Jan en Jo van Loon hadden hun schoenmakerij in de jaren 60 zowel in de schuur van Arnhemseweg 24 als later in hun moderne schoenmakerij in de voorpui van nummer 22a.

Voor deze huizen kwam een kleine schoenmakerij tot leven met Anja van Hal die Jan van Loon speelde en José Doppen als Jo van Loon. De nar was Ale Hartgers die rinkelend met zijn narrenhoed het verhaal aaneenreeg. Van de aankomst van Jan en Jo van Loon in Rheden tot hun pensioen. Met tussendoor natuurlijk Koen maak jij mijn schoen en het verhaal van Jan Matzeliger die de zwikmachine uitvond.

En wisten jullie al dat de huidige schoenmaker Rob Neijenhuis ook vliegenmeppers maakt? Had je maar moeten komen kijken. Er was een enthousiast publiek en de spelers speelden met plezier dit onderdeel van 450 jaar Rheden. De regie was van Margo van Stratum.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen