Kindcentrum Robin ontbijt met burgemeester en bakker

Foto: gemeente Rheden

DIEREN – Het belang van een goed en gezond ontbijt staat hoog op de maatschappelijke agenda. Om hier extra aandacht aan te geven, ontbeten burgermeester Carol van Eert en Jeroen van Bakker Hilvers samen met groep 8 van Kindcentrum Robin in Dieren.

Van 9 tot en met 13 oktober schuiven 239 burgemeesters in heel Nederland samen met bakkers en basisscholen uit hun lokale regio aan tafel om te leren en ervaren over een gezond ontbijt. Het was een leerzame en maar vooral ook gezellige ochtend, waarbij het belang van een gezond ontbijt zeker ook ter sprake kwam. 

Burgemeester Carol van Eert:

Het was ontzettend leuk om samen met deze groep kinderen te ontbijten en te kletsen. Ontbijten is gezond maar samen ontbijten is vooral ook heel gezellig. Dit keer niet in het gemeentehuis maar bij het Kindcentrum Robin in Dieren”.

Jeroen van Bakker Hilvers:

Als bakkers staan wij elke ochtend om 1.30 uur op om brood te bakken. Vandaag extra leuk om het gebakken brood nu ook naar de leerlingen toe te brengen en ook zelf mee te eten. Maar na het ontbijt ga ik zo wel even weer naar bed.”

Meera Limpens, directeur Kindcentrum Robin:

We voelen ons vereerd dat de burgemeester Kindcentrum Robin heeft uitgekozen om te komen ontbijten. Voor ons is ontbijten op school niet helemaal nieuw want dat doen we hier al twee keer per week. Maar het was nu extra leuk door de komst van de burgemeester.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Kindcentrum Robin ontbijt met burgemeester en bakker

Fijn dat je er bent, want jij doet ertoe

Het Kindcentrum Robin staat in de vogelwijk van Dieren en is per 1 augustus 2023 ontstaan vanuit de fusie van Kindcentrum de Wensvogel en Kindcentrum LeerRijk. Robin is de internationale naam voor de roodborst. De roodborst is een dapper, trots vogeltje, hij is honkvast en nieuwsgierig en laat zich graag zien. De naam Robin is genderneutraal en betekent stralend en schitterend, net zoals de leerlingen! Fijn dat je er bent, want jij doet ertoe is de missie van Kindcentrum Robin. Kijk voor meer info Op kindcentrum Robin doe je ertoe! (dewensvogel-dieren.nl)

Het Burgemeestersontbijt

Het Burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats, in samenwerking met gemeentes en scholen. Het komt vanuit de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt, dat sinds vorig jaar in een nieuwe vorm plaatsvindt. Het is een kans voor bakkers om hun ambacht te laten zien en om samen met de burgemeester het belang van een gezond ontbijt met volkorenbrood te benadrukken.

Goed de dag beginnen

De kinderen van de basisschool ontbeten met een ontbijtpakket die voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van bakker Hilvers en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en de kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker!

Kindcentrum Robin ontbijt met burgemeester en bakker

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen