Vivare start nieuw initiatief, Buurtvrienden Velp-zuid en Arnhem

Foto: buurtvrienden

VELP/ARNHEM – Op 4 oktober, bij woningcorporatie Vivare aan Meander 825 te Arnhem, trapten de buurten Velp-Zuid en Statenkwartier en Het Broek van  Arnhem een mooi nieuw initiatief af: Buurtvrienden!

Pilot Buurtvrienden in Velp en Arnhem

In Velp gaan 6 enthousiaste buurtbewoners aan de slag in een bepaald gebied in Velp-Zuid, ook in Statenkwartier en Het Broek in Arnhem zetten maar liefst 6 mensen zich in voor hun buurt als Buurtvrienden. Ze zijn op straat te herkennen aan een donkerblauwe Bodywarmer met tekst en zij kunnen zich legitimeren.

Het idee achter Buurtvrienden is simpel maar superbelangrijk!

Vriendelijke buurtbewoners lopen met regelmaat door de wijk, maken een sociaal praatje en bieden een luisterend oor voor ideeën om de buurt nog prettiger te maken. Of het nu gaat over hulp bij bijvoorbeeld het onderhoud van de tuin, het melden van zwerfvuil of het organiseren van leuke buurtactiviteiten door buurtgenoten, ze dragen bij dat het prettig wonen is voor iedereen in de buurt.

Soms hebben mensen gewoon een beetje hulp nodig

Wat Buurtvrienden extra bijzonder maakt, is dat ze als een soort bruggenbouwers fungeren tussen de buurtbewoners onderling en indien nodig/wenselijk hulp van buitenaf. Soms hebben mensen gewoon een beetje hulp nodig, maar weten ze niet waar ze moeten beginnen. Buurtvrienden zijn de vriendelijke gezichten en extra ogen in de buurt die de juiste connecties kunnen leggen om mensen te helpen.

Initiatiefnemer Vivare

Dit positieve initiatief komt van woningcorporatie Vivare. Met hulp van Strategische WijkAanpak (SWA) werkte Vivare afgelopen maanden aan de opstart van twee enthousiaste teams van Buurtvrienden. De Buurtvrienden kregen onder andere trainingen in communicatie en samenwerking zodat ze hun rol als Buurtvriend optimaal kunnen vervullen.

Contact met alle bewoners

Het succes van de opstart van de Buurtvrienden is te danken aan twee groepen actieve bewoners. Zij zijn bereid om de eigen buurt in te gaan en rond te lopen om contact te leggen met bewoners. In de toekomst krijgen de Buurtvrienden blijvende ondersteuning van Vivare. Samen zijn ze vastbesloten om de leefbaarheid in Velp-Zuid en Statenkwartier en Het Broek samen met de bewoners te verbeteren. Mocht deze pilot succesvol uitpakken dan zal er gekeken worden naar meer Buurtvrienden in andere wijken en dorpen. 

Je buurt verbeteren en/of mooier maken

Als je zelf in Velp-Zuid of Statenkwartier en Het Broek woont en graag wilt meedoen met Buurtvrienden, of gewoon wat meer wilt weten over hoe je jouw buurt kunt verbeteren en leuker kunt maken, kun je contact opnemen met Vivare via [email protected] of via: 088-0541111.

Buurtvrienden Vivare

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen