Rijnstate beschikt over een minder pijnlijk apparaat voor borstonderzoek

Foto: Rijnstate

REGIO – Niet iedere vrouw ziet op tegen een borstonderzoek, maar voor veel vrouwen is het maken van een mammogram een zeer pijnlijke ervaring. Rijnstate beschikt sinds kort over nieuwe, zeer geavanceerde borstonderzoeksdiensten en apparatuur op de locaties Zevenaar, Elst en binnenkort ook in Arnhem.

Met de recente installatie van ultramoderne mammografie-apparatuur, inclusief tomografie-mogelijkheden en speciaal ontworpen compressieplaten wordt het borstonderzoeksproces voor veel vrouwen comfortabeler en effectiever, en kan borstkanker mogelijk in een vroeger stadium ontdekt worden.

De twee locaties Zevenaar en Elst hebben al met succes de nieuwste generatie mammografie-apparatuur geïntegreerd die tomografische beeldvorming mogelijk maakt. Deze technologie biedt een dieper inzicht in het borstweefsel en maakt het stellen van een nauwkeurigere diagnose makkelijker. Een opvallend kenmerk van deze apparatuur is het gebruik van speciaal ontworpen compressieplaten, waardoor veel vrouwelijke patiënten bij het maken van een mammogram minder ongemak en pijn ervaren.

In november worden deze nieuwe mammografie apparaten ook in Rijnstate Arnhem geïntroduceerd. Dit is een mooie stap voorwaarts voor de borstgezondheidszorg in de regio, aangezien de nieuwe apparatuur in Arnhem ook de mogelijkheid biedt om gebruik te maken van contrastmiddelen bij bepaalde onderzoeken.

Meer gedetailleerd beeld
De zorgprofessionals van Rijnstate zijn blij met over deze vooruitgang. “Met deze apparatuur kunnen we in een vroeger stadium een meer gedetailleerd beeld krijgen van afwijkingen, zodat we behandelopties nog beter daarop af kunnen stemmen”, aldus Carla Meeuwis, Radioloog in Rijnstate.

In de afgelopen jaren is er een nauwe samenwerking tussen de afdelingen Radiologie, Chirurgie, Oncologie en Pathologie binnen Rijnstate ontstaan op het gebied van onder andere borstkanker. Deze multidisciplinaire aanpak garandeert een gestroomlijnd zorgtraject, waarbij expertise wordt gebundeld om patiënten een uitgebreide en geïntegreerde diagnose en behandeling te bieden. Het concept van ééndagsdiagnostiek voor borstonderzoek, waarbij patiënten snel en efficiënt de benodigde onderzoeken doorlopen en vaak dezelfde dag nog de uitslag ontvangen, geldt daarmee voor alle locaties van Rijnstate. Rijnstate blijft zich inzetten voor medische innovatie en het verbeteren van de patiëntenzorg door het implementeren van geavanceerde technologieën.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen