Sluit je aan bij KerngroepRheden en denk mee over klimaatdoelen en -acties

Foto: gemeente Rheden

INGEZONDEN – De gemeenteraad heeft met een overweldigende meerderheid de duurzaamheidsagenda aangenomen. Dat is goed nieuws, want het betekent dat de gemeentelijke politiek serieus op de klimaatverandering in wil spelen.

Deze duurzaamheidsagenda is de uitwerking van de punten uit het Burgerakkoord “Rheden CO2 neutraal in 2040” en geeft aan hoe de gemeente dit in de komende jaren denkt uit te voeren. De duurzaamheidsagenda is een goed compromis tussen enerzijds de urgentie van de klimaatproblematiek en anderzijds de financiële mogelijkheden van de gemeente. Tegelijk met het vaststellen van het Burgerakkoord heeft zich een klankbordgroep gevormd om als deelnemers aan het burgerberaad de uitvoering door de gemeente te monitoren en evt. aan te jagen.

Bij de totstandkoming van de duurzaamheidsagenda is er intensief overleg tussen gemeente en de klankbordgroep geweest. Zo ontstond er na een wat aarzelend begin een goede samenwerking. Het overleg met de gemeente is een goede manier gebleken om als burgers mee te denken over het belangrijke thema’s van de klimaatverandering. Om het tij te keren moeten er maatregelen genomen worden om de effecten van de klimaatverandering te verminderen.
Het overleg biedt een kader om voortaan samen te werken aan de uitvoering van de duurzaamheidsagenda.

Een uitgelezen kans voor een ieder om een steentje bij te dragen samen met enthousiaste buurtbewoners.

Denk daarbij aan initiatieven en activiteiten binnen thema’s als lokale energie, verduurzaming woningen, bewustwording en consuminderen én groen en voedsel. Verder willen wij de gemeente kritisch blijven volgen. Meld je aan via [email protected]

Ingezonden door: Kerngroep Rheden

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen