Velpse rapper Kenntoch verbreekt wereldrecord van Nick en Simon

Foto: Kenntoch

VELP – De Velpse Kenny maakt muziek onder de artiestennaam Kenntoch. In Januari besloot hij het om een wereldrecord te verbreken om zijn zoontje Liam te laten zien dat alles mogelijk is als je er hard voor werkt.

Kenntoch ging op zoek naar een record met muziek. Nick & Simon waren net gestopt en hadden nog het record ‘meeste digitale singles lanceren in 24 uur door 1 muzikale act’ op hun naam staan. Dit stond vast met 154 versies van hun nummer ‘Julia’. Kenntoch heeft halverwege januari 2023 de aanvraag bij Guinness World Records ingediend. Nadat dit was goed gekeurd heeft hij zijn producer Tokasound uit Oekraïne gevraagd om een beat te maken.

Ondertussen heeft hij een klein event georganiseerd in de speeltuin aan de Doctor van der Feltzlaan in Velp-Zuid en trad hij op bij de opening van het Velps Dorpsfeest 450 jaar Rheden.

Toen de beat klaar was is Kenntoch gaan schrijven. Rond maart was de 1e versie af. ‘Ga met mij mee Sanne’, 12 mei was de release-dag. En alles moest 1 voor 1 ingediend worden bij zijn label Kennymusic, 4 weken van te voren. Dus ze hadden één maand om nog 159 versies te maken.

Kenntoch; “Aangezien ik geen zanger ben, maar meer een rapper, ging dat niet zo makkelijk.”

Maar na een maand hard werken is het toch geluk. Alle 160 versies waren op tijd af, en op tijd ingediend. 12 Mei stonden alle 160 versies online en zijn bij Gio’s in Velp alle documenten voor Guinness World Records in orde gemaakt met zijn twee getuigen Dylan Wayne en Lotte. Afgelopen week hebben ze eindelijk het verlossende antwoord van Guinness World Records gekregen. Kenntoch heeft het wereldrecord officiële verbroken. Het certificaat is onderweg.

https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/107762-most-digital-singles-released-by-a-music-act-in-24-hours

 

 

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Dossier: 450 jaar Rheden
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen