Gratis ondersteuning voor sportverenigingen in gemeente Rheden en Rozendaal

Foto: gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN/ROZENDAAL – In de gemeenten Rheden en Rozendaal is er een Sport- en Preventieakkoord. Met het geld dat hiermee beschikbaar is, kan een bijdrage worden aangevraagd. Denk aan scholen en verenigingen, maar ook inwoners die een idee hebben voor een sportief, gezond of sociaal initiatief.

Half december is er nog een aantal aanvragen goedgekeurd.

Maar er is niet alleen geld voor het opstarten van nieuwe projecten, er zijn ook heel veel gratis opleidingen en workshops voor sportverenigingen beschikbaar. Heeft jouw club bijvoorbeeld moeite met het vinden van vrijwilligers? Wil je meer weten over modern besturen? Ben je toe aan het opleiden van je trainers of heb je behoefte aan een intensieve ondersteuning? Dan kun je deze hulp gratis, of voor een kleine bijdrage, aanvragen.

SC Rheden deed dit samen met VV Dieren al twee keer

Als eerste werd de KNVB-cursus ‘pupillenscheidsrechter’ aangevraagd én volledig toegekend. Jongeren tussen de 12 en 16 die veel tijd bij de club doorbrachten, werden door penningmeester Natasja van Horssen van sc Rheden persoonlijk gevraagd om deel te nemen, en ook v.v. Dieren haakte aan. De officiële opleiding werd afgesloten met een examen. Alle deelnemers slaagden en ontvingen een oorkonde én een KNVB scheidsrechters badge.

Inmiddels is er door SC Rheden en VV Dieren weer met succes een aanvraag gedaan. Eind februari ’24 starten maar liefst 14 leden met de KNVB-opleiding Voetbalcoach 1 Pupillen.
Beide verenigingen ontvangen hiervoor een bijdrage in de kosten voor zowel de opleiding als het materiaal, zodat ze zelf nog maar een klein gedeelte hoeven te financieren.

Inwoners of verenigingen die nieuwsgierig zijn naar wat er eventueel voor hun vereniging beschikbaar is, kunnen contact opnemen met Rick Verdouw van Sport in Rheden. Rick is te bereiken per mail via [email protected] of telefonisch op 06-257 676 50.

Heb je een goed idee?

Heeft jouw vereniging, school of buurt een goed sportief, sociaal of gezond idee? Vanuit het Sport- en Preventieakkoord Rheden/Rozendaal is er geld beschikbaar om goede initiatieven een financiële zet in de rug te geven. Aanvragen is heel makkelijk, je hoeft alleen maar een digitaal aanvraagformulier in te vullen. Alle informatie over de voorwaarden, het aanvraagformulier én voorbeelden uit voorgaande jaren zijn te vinden via sportinrheden.nl of incluziorheden.nl.

Heb je al wel een goed idee maar weet je niet goed hoe je het verder kunt brengen, heb je geen samenwerkingspartner of heb je andere hulp nodig? Stuur dan een mail naar [email protected]. Er wordt dan contact opgenomen om je verder op weg te helpen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen