Zilver op NK voor de deelnemers van het Nederlands Kampioenschap Hovenier

Foto: Charlotte Koloc

VELP/HARDENBERG – Tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Hovenier voor alle MBO-ers in Nederland is vorige week door een tweetal studenten van Aeres Velp meegestreden aan de finalewedstrijd op de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg.

In drie dagen werkten vier hoveniersteams van diverse mbo’s met man en macht aan hun opdracht; leg een tuin aan waarin alle elementen van het hoveniersvak verwerkt zijn. Het was heel spannend, want de jury én het publiek keken nauwlettend toe. Het niveau van alle teams was heel hoog. Willem Mateman en Twan Geven die sinds 2022 een team vormen, wonnen na een close finish het zilver op 0,2 punt afstand zilver (er waren 800 punten te behalen) van Yuverta MBO Nijmegen die er met het goud vandoor ging.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Tuin van Team Aeres MBO Velp

In deze vakwedstrijd werd het team van Aeres MBO Nijkerk derde en Vonk MBO uit Hoorn vierde. De moeilijkheid van het tuinontwerp zat in de complexiteit van de plaats waar vijver, vlonder, schanskorf en cortenstalen bloembak in elkaar vielen. Ook de brug, die vooraf prefab mocht worden gemaakt door de teams, maakte het een flinke uitdaging. Een tevreden Willem Mateman: “De brug matchte verrassend goed met het ontwerp van de tuin”. De jury gaf nog een extra compliment aan Velp omdat ze de brug duurzaam gemaakt hebben van afvalhout.

Een trotse docent/coach Elbert Roordink:

“Onder toezicht van veel mensen zijn de laatste puntjes op de i gezet. Er was zelfs tijd om even de tuin te stofzuigen. Dit team heeft veel geïnvesteerd in de samenwerking met elkaar. Onze Aeres studenten hebben dan ook een mooie erelijst: 2022 zilver NK, 2023 goud NK, 2023 brons EK en nu in 2024 weer een knappe tweede plaats op de Nederlandse kampioenschappen hovenier.”

Tuin klaar en nog even stofzuigen

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen