Opwinding in Rheden en Velp over mogelijke komst Mc Donalds naar Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Opwindende ontwikkelingen in Rheden! Recentelijk heeft de gemeente Rheden een vergunningsaanvraag gepubliceerd voor de bouw van een fastfoodrestaurant, en het lijkt erop dat McDonald’s interesse heeft om zich op de Arnhemsestraatweg 68 te vestigen. Dit is gelegen bij de kruising Zutphensestraatweg, Arnhemsestraatweg en de op-/afritten 1 van de A348 Velp.

Het plan omvat de bouw van een restaurant op de locatie van het huidige China Palace, wat al snel het gesprek van de dag werd in het dorp.

Wethouder Paul Hofman heeft bevestigd dat het inderdaad om een McDonald’s gaat, maar heeft ook zijn zorgen geuit over mogelijke overlast, verkeersveiligheid en zwerfvuil die zo’n restaurant met zich mee zou kunnen brengen. Hij heeft toegezegd om met omwonenden in gesprek te gaan om hun zorgen te bespreken en zal vervolgens ook met McDonald’s in gesprek gaan over deze kwesties.

Deze ontwikkelingen houden inwoners van Velp en Rheden in spanning en laten zien dat er veel voor- en tegenstanders die een mening hebben over deze potentiële toevoeging aan de lokale eetgelegenheden. Blijf op de hoogte voor verdere updates over deze zaak op rheden.nieuws.nl!

McDonald’s heeft de ambitie om jaarlijks een vijftal nieuwe restaurants te openen. Hiervoor zijn zij continu op zoek naar locaties die aan hun eisen voldoen. McDonald’s voert een actief vastgoedbeleid. Een geschikte locatie moet onder andere voldoen aan; gelegen in een gemeente met ten minste 35.000 inwoners. Het ligt aan een Provinciale weg, Rijksweg of op een andere zichtlocatie. De oppervlakte van het perceel bedraagt idealiter 4.000 m2, met een te bebouwen oppervlak van zo’n 600 m2. De (mogelijke) bestemming van het perceel is horeca, aldus McDonald’s.

Mc Donalds Rheden

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen