Maria Schuit-Nuninga 100 jaar! Gefeliciteerd!

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Op dinsdag 13 februari 2024 bracht burgemeester Carol van Eert een bezoek aan mevrouw M. Schuit-Nuninga in een verzorgingshuis in Velp ter gelegenheid van haar 100ste verjaardag.

Mevrouw Maria Schuit-Nuninga is geboren op 13 februari 1924 in Velp waar zij samen met haar jongere broer en zus haar jeugd heeft doorgebracht. Na het behalen van haar mulodiploma is Iet een aantal jaren werkzaam geweest bij uitgeverij ‘De Bezige Bij’ in Amsterdam. Ze trouwde met Jan Willem Schuit en ging weer in Velp wonen. Hij zat op de grote vaart als stuurman en later als kapitein waardoor de opvoeding van hun vier zonen voor haar rekening kwam. Na een huwelijk van bijna 71 jaar is Jan Willem in 2018 overleden.

Hockey was haar grote passie. Mevrouw Schuit-Nuninga heeft lang gespeeld bij de Arnhemse Hockey Club, waar ze ook tot op late leeftijd veel vrijwilligerswerk heeft gedaan. Voor haar verdiensten binnen de vereniging is ze benoemd tot Erelid. Ook nu in de Kastanjehof zijn haar dagen goed gevuld. Ze schildert veel en haar werk neemt een prominente plaats in bij de expositie van de bewoners. Ook houdt ze van het maken van legpuzzels en geniet ze van haar vijf kleinkinderen en inmiddels twee achterkleinkinderen. Haar gezondheid is nog redelijk goed.

Maria vierde haar 100e verjaardag in het bijzijn van haar familie.

Maria Schuit-Nuninga 100 jaar! Gefeliciteerd!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen