Koeiendans in Spankeren

SPANKEREN – Zaterdag 30 maart mochten de Koeien van Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt voor het eerst dit jaar de stal verlaten om huppelend de groene weide in te rennen, een ware koeiendans gadegeslagen door ruim 100 nieuwsgierige bezoekers die deze vrolijke gebeurtenis niet wilden missen.

Zaterdag om 11.00 uur was het dan zover, de vele bezoekers opgesteld langs hekken en schrikdraad, wachtend dat boer Hans de deuren van de stal opende om zijn 68 Jersey koeien vrij te laten in de weide, altijd een feestelijk moment voor mens en dier. Vrolijk huppelend met rare bokkesprongen de vrije wereld in, snuivend naar de frisse lucht rennend door de weide, waarna zij zich te goed deden aan het malse gras.

Er waren veel fotograferende bezoekers die dit moment vastlegden. Hierna bezochten nog een aantal bezoekers de andere stallen waar nog diverse koeien en kalfjes waren te bekijken. Ook de biologische boerderijwinkel werd druk bezocht waar diverse versproducten verkocht werden.

Een zeer geslaagde zaterdagmorgen, mede door het heerlijke weer was de aanloop groter dan voorgaande jaren.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen