Gezelligheid en drukte bij Paasvuur Laag-Soeren

LAAG-SOEREN – Op de avond voor Pasen, klokslag 20.00 uur, werd het paasvuur op spectaculaire wijze ontstoken. Een flinke stapel snoeihout, zorgvuldig opgestapeld op het land van beheerder Krien Guyt aan de Badhuislaan, veranderde razendsnel in een indrukwekkend vuur, onder het toeziend oog van honderden belangstellenden die zich hadden verzameld om dit traditionele spektakel bij te wonen.

Voor Tinus Thomassen was dit moment extra speciaal. Na een lange strijd werd het paasvuur vorig jaar door de provincie Gelderland erkend als cultureel erfgoed, een traditie die al 76 jaar bestaat. Dit zorgde ervoor dat de uitgifte van de vergunning dit jaar slechts een formaliteit was. Na goedkeuring door de brandweer kon deze geliefde traditie, tot vreugde van velen, dit jaar doorgang vinden.

De avond werd niet alleen verlicht door het vuur, maar ook door de klanken van Sempre Crescendo, dat zorgde voor de muzikale omlijsting. Voor de aanwezigen was er een kraam opgezet waar men kon genieten van diverse drankjes, van koffie en warme chocolademelk tot bier en wijn. Ook de veiligheid was goed geregeld met verkeersregelaars die de toestroom in goede banen leidden en EHBO’-ers die paraat stonden.

Na de warmte van het paasvuur konden de aanwezigen vanaf 21.00 uur terecht in ’t Sprengenhus aan de Harderwijkerweg voor een afterparty, om de avond feestelijk af te sluiten.

De voorbereidingen voor dit evenement begonnen al vroeg op zaterdagmorgen, toen tussen 08.30 en 11.30 uur inwoners de gelegenheid kregen om hun snoeihout aan te leveren. Met behulp van Bernard van Eijbergen en zijn kraan werd de brandstapel zorgvuldig opgebouwd, klaar voor het hoogtepunt van de avond.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen