Oorlogsverhalen met Alie Noorlag in Dorpskerk Rheden

Foto: Corné Sparidaens

RHEDEN – In aanloop naar de herdenking van de Tweede Wereldoorlog wordt Alie Noorlag geïnterviewd in het Thema Café van Dorpskerk Rheden.
Alie Noorlag is auteur, haar boeken over de Tweede Wereldoorlog zijn zowel in het Nederlands als in het Duits verschenen.

In ‘Een leven lang gezwegen’ staan getuigenissen van voormalig NSB-ers en hun familie. Ook heeft ze onderzoek gedaan naar een Duitse jurist ten tijde van de oorlog en hierover verscheen ‘Hermann Johannes Conring. Trouw aan een misdadig systeem’.

Haar laatste boek is getiteld ‘Batterie Delfzijl. Het was niet hun oorlog’. De novelle vertelt het waargebeurde verhaal van de Duitse soldaat Otto Tumbrink en de Nederlandse Freeke Scheeres, twee jonge mensen die elkaar tijdens de Tweede Wereldoorlog ontmoeten. Samen dromen ze van een toekomst na de oorlog, waarin ze een nieuw leven kunnen opbouwen. Helaas wordt hun hoop wreed verstoord. Otto komt om als hij een 15-jarige jongen probeert te redden die een voetbal in een mijnenveld geschoten heeft. Otto heeft zijn dochter daardoor nooit gekend.

Alie Noorlag geeft lezingen en rondleidingen bij Gedenkstätte Esterwegen, een gedenkplaats voor 15 concentratiekampen in Duitsland net over de grens bij de provincie Groningen. Ook zit ze in het Comité Stolpersteine gemeente Stadskanaal en doet daar o.a. onderzoek naar Joodse families.

U bent welkom om mee te luisteren en uw vragen aan haar te stellen op vrijdag 19 april om 20.30 uur in Dorpskerk Rheden. De toegang is gratis en koffie en thee staan klaar.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen