Wederom een succesvolle editie van ‘Muziek aan Huis’

VELP/ROZENDAAL- Zondagmiddag 14 april 2024 was er op maar liefst 34 locaties weer ‘Muziek aan Huis’ te beluisteren van bekende en minder bekende dorpsgenoten, muzikanten die optraden op diverse podia of in huiskamers, dit voor een enthousiast publiek die overal volop aanwezig waren.

Veel Velpenaren en Rozendalers bezochten 1 of meerdere locaties deze middag, merendeel op de fiets, het was er dan ook prachtig weer voor.

Als men het thuis goed had uitgezocht via de website kon men 6 favorieten bezoeken. Want elke voorstelling duurde maximaal een half uur en men had dan 20 minuten de tijd om naar het volgende te gaan. Er was voor elk wat wils, van klassiek tot pop maar ook luisterliedjes of instrumentaal en theater. Er waren solo- optredens, duo’s, bands en ensembles, groot of klein.

Een kleine selectie van deze bijzondere dag.

1. Vocaal Ensemble Nadaillac – Kerklaan 15 kerk Rozendaal:

Vocaal ensemble Nadaillac bood een vrolijk en toegankelijk klassiek programma. De zangroep zong a capella en werd begeleid door een piano. Het echtpaar Schumann kwam langs met elk een waterlelie, Dvorak met Tsjechische volksmuziek, Elisabethaanse componisten met lente en liefde, maar ook 21e eeuwse muziek uit Maleisië en Letland. Klassiek, romantisch en lichtvoetig, maar voor alles met heel veel plezier in het samen musiceren.

Ensemble Nadaillac wijdt zich iedere zomer gedurende een dag of 10 aan een nieuw, zeer gevarieerd programma van klassieke stukken voor vrouwenstemmen van Renaissance tot heden afgewisseld met luchtig repertoire in het kleine dorpje Nadaillac in Frankrijk. De inspanningen werden bekroond met een aantal concerten in de mooie Romaanse kerkjes in de omgeving.

23. Ben Martin jazzband – Kleiberglaan 1 Het Rhedens Rozendaal:

Ben Martin is de naam van een jazzband met thuisbasis Dieren. De (big)band heeft een drie man tellende ritmesectie (drums, bas en piano), een zangeres, een trombonist, een trompettist, twee altsaxofonisten, twee tenoristen en een baritonsaxofonist.

Bandleider Miguel Martinez, topsaxofonist, heeft met de enthousiaste musici een behoorlijk repertoire opgebouwd. De band heeft al heel wat succesvolle optredens achter de rug. Op het repertoire stonden stukken van onder anderen Duke Ellington, Herbie Hancock, Thelonious Monk, Sonny Rollins en Charlie Parker. Ook Latin jazz werd niet geschuwd.

Vanwaar ‘Ben Martin’? De naam van de band is een eerbetoon aan een legendarische Amerikaanse saxofonist wiens naam in de vergetelheid dreigt te raken.

15. Afternoon Delight – Lorentzhuis Rijnstraat 1 Velp:

Vocaal ensemble Afternoon Delight nam de bewoners in de aula van het Lorentzhuis mee naar de nostalgische jaren 60 en 70. Met het programma “De Platenkoffer” zongen zij nostalgische luisterliedjes, soms akoestisch, soms met muziekband, maar altijd meerstemmig. De meeste dames uit dit ensemble hebben Velpse roots of wonen er nog steeds. De aanwezigen genoten zichtbaar van het optreden voor hun veelal herkenbare liedjes. Een zeer geslaagde middag.

22. Koninklijke Rosendaalsche Kapel – Torckschool / Jazz-orkest v.d. KRK. – Rosendaalselaan 3 Rozendaal:

De Koninklijke Rosendaalsche Kapel gaf met het harmonieorkest een kijkje in de wereldkeuken van de blaasmuziek met een uiteenlopend repertoire van klassieke harmonie muziek, pop, rock en filmmuziek. Dit in haar eigen repetitielokaal in de Torckschool, zij traden om 13.40 en 14.30 uur op voor vele bezoekers.

22. Het Jazzorkest van de KRK:
De Koninklijke Rosendaalsche Kapel gaf met het jazz-orkest een optreden om 15.20 en om 16.10 uur. Zij speelde een aantal jazz- nummer in een ontspannen sfeer. De kapel is onlosmakelijk verbonden met Rozendaal, al sinds 1858 maakt zij hier muziek. Maar ook veel leden komen uit Velp, waar ze ook regelmatig te horen zijn met concerten en optredens.

29. Tinnef – Stationsplein 135 Velp:

Op het hoogste punt (12e verdiepingen) van dit programma Muziek aan Huis, met weids uitzicht over Velp en omgeving, bracht Tinnef een daverend optreden voor een dolenthousiast publiek, waarbij menige dans niet uit de weg werd gegaan.

Zij speelde een ‘rotzooi’ mix aan stijlen, op Tinnef-wijze: van powerpolka, pop naar rockabilly en via reggae weer terug naar flowerpower. Met zang, gitaar, bas en drums vertolken ze covers, traditionals en een verdwaald eigen nummer. Het viertal bracht de muziek vol energie en sleepte de aanwezigen hierin mee. Zeer geslaagde middag, de band werd hartelijk bedankt voor hun geweldige optreden en de bewoners voor het beschikbaar stellen van hun prachtige dakterras woning.

34. Silver Music – Zutphensestraatweg 5 Velp – Veeboerderij De Elzenhof:

De Huissense muzikanten van SilverMusic vervingen op het laatste moment de band TryOut, het feestje op de boerderij De Elzenhof was er niet minder om. SilverMusic bestaat in feite uit twee bandjes, maar alleen een andere toetsenist en drummer. Zij speelden om en om, samen met toetsenist, gitaar, basgitaar, drums en de zangeres brachten zij pop en rock ballads ten gehore. Het was hun eerste echte optreden voor publiek, en dit tussen de soms loeiende koeien die rustig lagen te herkauwen.

Het was een groot succes deze middag, maar liefst 2oo+ mensen bezochten de Velpse boerderij van Nieuwenhuis deze middag, de zitplaatsen op de strobalen in de stal waren dan ook allemaal gevuld en sommige bezoekers moesten staan om het optreden te kunnen volgen. Een prachtige locatie zo tussen de koeien geheel in de natuur.

Klik op de bovenste fot voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen