Aanmelden ‘Lief & Leedstraten’ nog mogelijk

Foto: Incluzio

GEMEENTE RHEDEN – Er zijn al een paar ‘Lief & Leedstraten’ in de gemeente Rheden. Er kunnen in 2024 maximaal 20 straten deelnemen aan dit project, aanmelden is nog mogelijk.

Het ‘Lief & Leedstraten’ concept:

In ‘Lief & Leedstraten’ steken buren elkaar een hart onder de riem bij leuke en minder fijne levensgebeurtenissen. Bijvoorbeeld als iemand eenzaam en alleen is net uit het ziekenhuis komt of een naaste heeft verloren. Zo kijken buren naar elkaar om. Ze zijn er ook voor elkaar op vrolijke momenten zoals bij de geboorte van een baby, een nieuwe baan of het behalen van een diploma.

Het idee achter de Lief&Leedstraten is dat wijkbewoners zich thuis voelen in hun eigen buurt. Contact met buren en naar elkaar omzien is daarbij belangrijk. Bij leuke en minder leuke gebeurtenissen staan buurtgenoten voor elkaar klaar.

Gangmakers beheren een Lief&Leed-potje

In elke Lief & Leedstraat wonen mensen die vrijwillig het aanspreekpunt van hun eigen Lief & Leedstraat (of buurt) zijn, de zogenoemde gangmakers. Zij krijgen een Lief&Leed-potje in beheer met daarin een bedrag van maximaal €150. Hiervan kunnen zij zelf, of een van hun buren, gedurende een jaar een klein presentje kopen. Denk daarbij aan een bos bloemen, chocoladereep, fruitmand of een ander aardigheidje voor een buur die dat verdient of goed kan gebruiken.

Een Lief & Leedstraat zorgt dat buren zich gezien, gewaardeerd en gesteund voelen.

Buren krijgen zo meer oog voor elkaar en helpen sneller een handje. De drempel die er kan zijn om hulp te vragen of aan te bieden wordt daarmee lager, denk aan een boodschap doen voor een buur, iemand begeleiden naar het ziekenhuis of iets extra’s koken.

Wil je ook starten met een Lief & Leedstraat en Gangmaker worden?

Heb je vragen over het Lief&Leedstraten concept? Bel of mail dan met Maria van der Maat, Ontwikkelaar bij Incluzio Rheden: 06 23 56 76 54, [email protected].

flyer lief&leed

Over de Lief & Leedstraten
Het idee van Lief & Leedstraten komt oorspronkelijk uit Rotterdam. Inmiddels wordt het landelijk door meerdere gemeenten omarmd, zo nu ook in gemeente Rheden. Hier is de Lief & Leedstraat een initiatief van Incluzio Rheden en bewonersgroepen Burennetwerk Velp-Zuid, Rhedens Dorpsbelang en Dieren-West. Dit wordt ondersteund door Vivare en gemeente Rheden.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen