Rijnstate ondertekent akkoord met banken voor financiering van €120 miljoen

Foto: Jurjen Poeles Fotografie

REGIO – Een feestelijk moment in de bestuurskamer van Rijnstate. Samen met het consortium van Rabobank, ING en BNG Bank ondertekende de Raad van Bestuur van Rijnstate dinsdag 23 april jongstleden de overeenkomst voor een financiering, waarbij €120 miljoen beschikbaar wordt gesteld. Met deze financiering kan Rijnstate uitvoering blijven geven aan de vernieuwbouwplannen van onder meer Rijnstate Arnhem.

“Deze overeenkomst onderstreept het vertrouwen van de geldverstrekkers in ons ziekenhuis. Daar zijn we erg blij mee”, geeft Geraline Leusink aan, voorzitter van de Raad van Bestuur van Rijnstate. “Deze bijdrage geeft ons een kans om aan onze patiënten de beste zorg te blijven leveren die we kunnen bieden, nu en in de toekomst.”

De vertegenwoordigers van het bankenconsortium onderstrepen dat: “Vanuit onze jarenlange relatie met Rijnstate en ons vertrouwen in de toekomst van het ziekenhuis hebben wij deze financiering verstrekt. Met deze financiering willen wij het ziekenhuis ondersteunen in haar missie om hoogwaardige diagnostiek, behandeling en zorg aan te blijven bieden aan haar patiënten. Wij zijn blij om als banken te kunnen bijdragen aan de lange termijn ambities en innovaties van Rijnstate, ook op het gebied van duurzaamheid.”

Zorg van de toekomst

Met de financiering van het bankenconsortium kan Rijnstate het investeringsprogramma van €533 miljoen tot en met 2031 uitvoeren, waaronder de renovatie van de poliklinieken en kliniek op de hoofdlocatie Rijnstate Arnhem. De vernieuwbouw van de hoofdlocatie maakt onderdeel uit van de totale vastgoedstrategie die is opgesteld en is nodig om voor te sorteren op de zorg van de toekomst: digitalisering, verduurzaming van de zorg en modernisering van het huis. Daarnaast wil Rijnstate een aantrekkelijke werkomgeving zijn en blijven voor (toekomstige) collega’s.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u kijken op de website: http://www.rijnstate.nl/bouw.

(Bij de foto’s:  Geraline Leusink, voorzitter Raad van Bestuur Rijnstate en Hans Schoo, lid Raad van Bestuur, ondertekenen de overeenkomst met de banken. Op de groepsfoto, van links naar rechts, zittend aan tafel: Ton van Veen, Anneke Habes, Haitske van der Schee, Hans Schoo, Geraline Leusink, Marja Kokke, Eric Hulshof, Rick Raaijmakers. Van links naar rechts, staand: Frank Meskers, Roel Botter, Lambert Timmers, Claudia van Randeraat, Sharon Kaufmann, Jacqueline van Sambeek.)

Over Rijnstate

Rijnstate is een topklinisch opleidingsziekenhuis met circa 6.500 medewerkers en locaties in Arnhem, Zevenaar, Elst en Arnhem-Zuid. Naast basiszorg voor patiënten uit de regio, biedt Rijnstate topklinische zorg op een aantal expertisecentra. Voor deze zorg verwijzen regionale en landelijke ziekenhuizen patiënten naar Rijnstate.

Rijnstate wil vooroplopen. Daarom werkt het ziekenhuis voortdurend aan manieren om merkbaar te blijven verbeteren. Om vernieuwingen te realiseren die tastbaar zijn, zet Rijnstate wetenschap in die ertoe doet. En wordt er veel onderzoek gedaan naar de oorzaken van ziekten en naar betere behandelingen.

Daarnaast werkt het ziekenhuis intensief samen met patiënten en met andere zorgverleners, binnen en buiten het ziekenhuis, om de zorg te verbeteren. Zo zet Rijnstate hoog in op passende zorg en preventie. Dat maakt de zorg op alle fronten steeds prettiger, soepeler en effectiever – op een heel menselijk niveau.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen