Muzikale kindervoorstelling “Worteltjes van Oranje” betovert jong publiek in Dieren

DIEREN – Op een zonnige woensdagmiddag, 1 mei, werd in de Zoomerij aan het Ericaplein te Dieren de muzikale vertelvoorstelling “Worteltjes van Oranje” opgevoerd. Deze unieke voorstelling, gebracht door de getalenteerde Janna de Lathouder, bracht jong en oud samen voor een reis door de tijd naar de 16e eeuw.

Janna de Lathouder, bekend om haar kinderboeken en historische toneelstukken, heeft met “Worteltjes van Oranje” een fascinerende voorstelling neergezet die het verhaal van Willem van Oranje, de eerste prins van Nederland, tot leven brengt. Deze voorstelling, speciaal ontworpen voor kinderen tussen de 4 en 7 jaar oud, combineert muziek en verhaal op een manier die zowel educatief als vermakelijk is.

Het verhaal concentreert zich op de jonge Willem van Oranje, die bekend stond om zijn zorgzame aard en zijn open communicatie met zijn volk via de post. Echter, de komst van zijn grote neef Filip, later bekend als de Spaanse Koning Filips II, zorgt voor verwikkelingen. Filip neemt plaats op de troon van Willem en introduceert strenge regels, waardoor de communicatie met het volk verloren gaat. Dit maakt Willem onzeker over zijn plaats als prins. Met hulp van zijn prinselijk konijn smeedt Willem een plan om zijn troon en zijn stem in het koninkrijk terug te winnen.

De voorstelling, die duurde van 14.00 tot 14.45 uur, was niet alleen een kans om meer te leren over een belangrijk stuk Nederlandse geschiedenis, maar ook een moment van plezier en verbeelding voor de jongste inwoners van Dieren. Het evenement was het resultaat van een samenwerking tussen de Zoomerij en Theater RhederArt.

Janna de Lathouder, afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht in 2006 als regisseur en theaterdocent, staat bekend om haar vermogen om het verleden op een levendige en toegankelijke manier naar het heden te brengen. Haar expressieve en muzikale vertelstijl maakt elke voorstelling tot een magische ervaring die de kinderen meeneemt naar een andere wereld en tijd.

Met “Worteltjes van Oranje” heeft Janna wederom bewezen dat ze een meester is in het creëren van verrijkende en boeiende ervaringen voor kinderen, en dat geschiedenis allesbehalve saai hoeft te zijn.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen