Veel plezier op Speeltuin ’t Akkertje in Velp-Zuid

Foto: Rheden.nieuws.nl

VELP – Speeltuin ’t Akkertje in Velp-Zuid is een openbare speeltuin in het beheer van een stichting. De speeltuin ligt aan de Dr. van der Feltzlaan, Adriaan Pauwstraat en Paulus Buijsstraat.

De wijk waarin de speeltuin ligt zal gedeelte gesloopt gaan worden maar de speeltuin blijft!

De speeltuin is nu opgeknapt met nieuwe voorzieningen zoals:

  • Een waterspeelplaats voor de kleine kinderen tussen het combinatietoestel en bandenschommel.
  • Een kunstgras voetbalveldje.
  • En een stepbaan/pumptrack. De baan is een smalle en geluidsluwe baan van asfalt. De baan heeft lichte golven en is gericht op kinderen in de leeftijd tot 12 jaar.

Gedurende de aanlegperiode was de speeltuin gesloten, inmiddels de speeltuin overdag open en genieten al veel kinderen en ouders van de speeltuin. De pumptrack is inmiddels goedgekeurd en al veel kinderen maken gebruik van de baan met hun loopfiets of step. (andere fietsen en voertuigen zijn niet toegestaan)

De officiële opening wordt gedaan door de Velpse dorpswethouder Ronald ter Hoeven op 18 mei om 13.30 uur.

De speeltuin is openbaar en een aangename plek voor veel spelende kinderen. Wel wordt de speeltuin in de avonduren afgesloten en er is veel (toe)zicht, met als resultaat dat het een gemoedelijke verzamelplek is in de buurt, met relatief weinig overlast van hangjongeren, vervuiling en geluidsoverlast.

Het Akkertje

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen